Šį išskirtinį rožinį vyną, žymimą Bordeaux Clairet apeliacija, vadiname saignees vynu, nes jis gaminamas iš misos, kuri nusunkiama iš karto prieš prasidedant raudonojo vyno gamybos procesui.
Clairet – tai speciali raudonojo vyno apeliacija Bordo regione. Toks vynas yra intensyvesnės spalvos ir didesnės alkoholio koncentracijos. Šis raudonasis vynas labai aromatingas ir tvirtesnis nei daugelis tradicinių rožinio vyno rūšių, pasižymintis sodriu vaisių skoniu.
Paprastai naudojamos tokios pat vietinio vynuogyno veislės, kaip ir raudonajam vynui. Tačiau esant skirtingiems derliams derinys gali skirtis, teikiant pirmenybę aromatingiausioms vynuogių veislėms.
Vaisiai mirkomi savo sultyse žemoje temperatūroje (odelių maceracija) 24–48 val., kad odelės kiek galima labiau įmirktų misoje, tačiau pernelyg jos nenudažytų. Tada iš visų statinių nupilamos sultys ir prasideda fermentacijos procesas labai žemoje 15 °C laipsnių temperatūroje, kad būtų išgautas kiek įmanoma stipresnis vaisių skonis. Į butelius vynas išpilstomas labai anksti – per du mėnesius nuo pagaminimo momento, kad jame išliktų kiek įmanoma mažesnis per natūralią fermentaciją susidaręs anglies dioksido lygis.
Château de Parenchère vyninė yra įsikūrusi rytinėje Bordeaux (Bordo) regiono vynuogynų zonoje. Šio XVIII amžiaus Perigoro architektūrinio ansamblio pamatus dar 1570 m. padėjo Fourgoignières lordas Pierre’as de Parenchièresas. Vėliau dvaras buvo sugriautas, o atstatytas 1731 m. XVIII amžiuje vyno brolija atsodino vynuogynus, o jų vyną net tais laikais ypač vertino ir Bordo, ir Anglijos pirkliai. Tarp vėlesnių savininkų paminėtinas Napoleono armijos generolas Subervie, kuris dalyvavo Vaterlo mūšyje ir gyveno dvare iki 1856 m. Nuo 1958 m. dvaras priklauso Gazaniolų šeimai.
Komentarai