Šis baltasis vynas gaminamas iš rankomis skinamų trijų pagrindinių Bordo regiono veislių vynuogių, išauginamų iš senųjų Cabernet Franc vynmedžių, paskiepytų* 2005 m.
60% Sauvignon blanc, 25% Sémillon, 15% Muscadelle
Būtent dėl tokio derinio šis vynas yra subalansuotas. Sauvignon suteikia stiprų ir gaivų aromatą, Sémillon skonį papildo tam tikro lygio švelniu poskoniu. Muscadelle savo baltųjų gėlių natomis padidina gauto vyno aromatų intensyvumą.
Gaminant šį vyną, medžiagas stengiamasi išgauti kiek įmanoma švelniau, siekiant neprarasti vaisių savybių. Tai pasiekiama 18–24 valandas nuo Sauvignon ir Muscadelle neatskiriant odelių*. Semillon spaudžiamos iš karto, kai tik atgabenamos į rūsį. Tuomet sultys paliekamos fermentuotis žemoje temperatūroje (16 °C), kad būtų išgautas idealus vaisių skonis. Skirtingų vynuogių vynas brandinamas trumpiau nei 3 mėnesius, tada sumaišomas.
Château de Parenchère vyninė yra įsikūrusi rytinėje Bordeaux (Bordo) regiono vynuogynų zonoje. Šio XVIII amžiaus Perigoro architektūrinio ansamblio pamatus dar 1570 m. padėjo Fourgoignières lordas Pierre’as de Parenchièresas. Vėliau dvaras buvo sugriautas, o atstatytas 1731 m. XVIII amžiuje vyno brolija atsodino vynuogynus, o jų vyną net tais laikais ypač vertino ir Bordo, ir Anglijos pirkliai. Tarp vėlesnių savininkų paminėtinas Napoleono armijos generolas Subervie, kuris dalyvavo Vaterlo mūšyje ir gyveno dvare iki 1856 m. Nuo 1958 m. dvaras priklauso Gazaniolų šeimai.
* Skiepijimas – pasodintame vynmedyje daroma įpjova, į kurią galima įterpti įvairių veislių vynuogių skiepūglius. Po metų senosios veislės nebeliks ir galės būti skinamos naujos veislės vynuogės.
Parašykite atsiliepimą apie šią prekę
Pirkėjų vertinimai
- Viktoras (2018-06-06)
-
- Jurgita (2017-06-26)
-
- Agnė (2016-01-07)
-
- karinauska (2014-06-10)
-
- Tomas (2014-05-30)
-
Komentarai