Cuvée Raphaël – ąžuole brandintas Bordeaux vynas.
Jis taip pavadintas Rafaelio GAZANIOLIO, atnaujinusio Parenchère vynuogyną, garbei.
Šis vynas gaminamas iš atrinktų geriausių vynuogyno vaisių, augančių ant senesnių nei 40 metų vynmedžių. Nuo atrinktų vynmedžių nuskinamas itin mažas uogų derlius – išspaudžiama 4000 litrų iš hektaro.
Paprastai vynas gaminamas iš Merlot ir Cabernet Sauvignon, tačiau kiekvienais derliaus metais santykis gali skirtis, priklausomai nuo konkrečios vynuogių veislės sėkmės. 2017 metų derlaus vynas pagamintas iš 50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot vynuogių.
Šis vynas brandinamas tik Tronkė miške augančių ąžuolų statinėse, iš kurių, atsižvelgiant į derliaus tipą, mažiausiai 30 proc. būna naujos. Vynas brandinamas mažiausiai 14 mėnesių su smulkiomis nuosėdomis, nenusunkiant arba neleidžiant patekti oro. Tačiau naudojant technologiją, kai per statinę leidžiami maži burbuliukai (deguonies mikroprisotinimas), išlaikomas elegantiškas vaisių kvapas.
Kadangi šis vynas yra labiau koncentruotas nei tradicinio skonio vynas, jį galima laikyti gerokai ilgiau. Kokybė gali dar pagerėti po 10–12 arba galbūt net po daugiau metų, priklausomai nuo derliaus.
Šis vynas rekomenduojamas kaip puiki dovana.
Château de Parenchère vyninė yra įsikūrusi rytinėje Bordeaux (Bordo) regiono vynuogynų zonoje. Šio XVIII amžiaus Perigoro architektūrinio ansamblio pamatus dar 1570 m. padėjo Fourgoignières lordas Pierre’as de Parenchièresas. Vėliau dvaras buvo sugriautas, o atstatytas 1731 m. XVIII amžiuje vyno brolija atsodino vynuogynus, o jų vyną net tais laikais ypač vertino ir Bordo, ir Anglijos pirkliai. Tarp vėlesnių savininkų paminėtinas Napoleono armijos generolas Subervie, kuris dalyvavo Vaterlo mūšyje ir gyveno dvare iki 1856 m. Nuo 1958 m. dvaras priklauso Gazaniolų šeimai.
Parašykite atsiliepimą apie šią prekę
Pirkėjų vertinimai
- Evaldas (2016-04-29)
-
Taip, CUVÉE RAPHAËL tikrai geras bendrinės Bordeaux apeliacijos vynas. Tai kad gamintojas dalį Cab. Sauvignon keičia į Cab. Franc, perša minti, jog taiko į prabangesnį St. Emilion stilių. 2012-ųjų vyno gili spalva, šiurkštoki taninai, tvirta rūgštis, kas leidžia vyną toliau brandinti butelyje. Tinka gerti dabar, bet būtų gerai užkąsti sultingu mėsos kepsniu. Manau, galima drąsiai laikyti iki 2020-ųjų. Tuomet reikėtų testuoti iš naujo ir spręsti ar sąlyginai nebrangus vynas turi jėgos toliau bręsti. - Aušra (2015-09-30)
-
- Andrius (2014-06-10)
-
Komentarai