Užsakius iki 14 val., pristatymas visoje Lietuvoje - sekančią darbo dieną arba šeštadienį. + 370 686 25652, mail@vynoguru.lt

CHÂTEAU DE PARENCHÈRE CUVEE RAPHAËL Bordeaux Supérieur Rouge AOC


2015 / 750 ml
Rūšinis vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda
Raudonas vynas / Sausas / Sunkus
Vynuogės: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Brandintas ąžuolo statinėse: 14 mėn.
Alkoholio kiekis: 14% tūrio
Kamštis: natūralus
Gilbert & Gaillard - aukso medalis (2015), Decanter 91 geriausias apeliacijoje (2014), Wine Enthusiast 90 (2014, 2012), Concours des Vignerons Indépendants - aukso medalis (2014, 2013), Decanter World Wine Awards - bronzos medalis (2014,2011), Concours Général Agricole de Paris - aukso medalis (2012), Vynai.com 90 (2010), Concours Mondial de Bruxelles - aukso medalis (2011), didysis aukso medalis (2010), Concours de Bordeaux - aukso medalis (2010)

Būsena: Turime

15,00 €
Spalva: tamsi
Kvapas: turi elegantiško medienos kvapo, kuris neužgožia vaisių aromatų ir leidžia jiems visiškai atsiskleisti
Skonis: labai tirštas, koncentruotas vynas su elegantiškais taninais, kurie labai gerai juntami, tačiau švelnūs
Rekomenduojama patiekimo temperatūra: 16-18 °C.
Rekomenduojama prie: ėrienos, mėsos, žvėrienos
Rekomenduojama dekantuoti: 2 val.
Rekomenduojama laikyti butelyje: 3-12 metų

Cuvée Raphaël – geriausias iš visų Parenchère vyno rūšių.


Jis taip pavadintas Rafaelio GAZANIOLIO, atnaujinusio Parenchère vynuogyną, garbei.
Šis vynas gaminamas iš atrinktų geriausių vynuogyno vaisių, augančių ant senesnių nei 40 metų vynmedžių. Nuo atrinktų vynmedžių nuskinamas itin mažas uogų derlius – išspaudžiama 4000 litrų iš hektaro. Paprastai vynas gaminamas iš Merlot ir Cabernet Sauvignon, tačiau kiekvienais derliaus metais santykis gali skirtis, priklausomai nuo konkrečios vynuogių veislės sėkmės. 2012 metų derlaus vynas pagamintas iš 70% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon vynuogių.


Šis vynas brandinamas tik Tronkė miške augančių ąžuolų statinėse, iš kurių, atsižvelgiant į derliaus tipą, mažiausiai 30 proc. būna naujos. Vynas brandinamas mažiausiai 14 mėnesių su smulkiomis nuosėdomis, nenusunkiant arba neleidžiant patekti oro. Tačiau naudojant technologiją, kai per statinę leidžiami maži burbuliukai (deguonies mikroprisotinimas), išlaikomas elegantiškas vaisių kvapas.


Kadangi šis vynas yra labiau koncentruotas nei tradicinio skonio vynas, jį galima laikyti gerokai ilgiau. Kokybė gali dar pagerėti po 10–12 arba galbūt net po daugiau metų, priklausomai nuo derliaus.


Šis vynas rekomenduojamas kaip puiki dovana.


Château de Parenchère vyninė yra įsikūrusi rytinėje Bordeaux (Bordo) regiono vynuogynų zonoje. Šio XVIII amžiaus Perigoro architektūrinio ansamblio pamatus dar 1570 m.  padėjo Fourgoignières lordas Pierre’as de Parenchièresas. Vėliau dvaras buvo sugriautas, o atstatytas 1731 m. XVIII amžiuje vyno brolija atsodino vynuogynus, o jų vyną net tais laikais ypač vertino ir Bordo, ir Anglijos pirkliai. Tarp vėlesnių savininkų paminėtinas Napoleono armijos generolas Subervie, kuris dalyvavo Vaterlo mūšyje ir gyveno dvare iki 1856 m. Nuo 1958 m. dvaras priklauso Gazaniolų šeimai.


www.parenchere.com

Parašykite atsiliepimą apie šią prekę

Jūs žiūrite: CHÂTEAU DE PARENCHÈRE CUVEE RAPHAËL Bordeaux Supérieur Rouge AOC

Prašome įvertinti šią prekę *

  1 žvaigždutė 2 žvaigždutės 3 žvaigždutės 4 žvaigždutės 5 žvaigždutės

Pirkėjų vertinimai

Evaldas (2016-04-29)
Šį vyną nejučiom lygini su CHÂTEAU DE PARENCHÈRE Bordeaux Supérieur Rouge AOC iš tos pačios vyninės.
Taip, CUVÉE RAPHAËL tikrai geras bendrinės Bordeaux apeliacijos vynas. Tai kad gamintojas dalį Cab. Sauvignon keičia į Cab. Franc, perša minti, jog taiko į prabangesnį St. Emilion stilių. 2012-ųjų vyno gili spalva, šiurkštoki taninai, tvirta rūgštis, kas leidžia vyną toliau brandinti butelyje. Tinka gerti dabar, bet būtų gerai užkąsti sultingu mėsos kepsniu. Manau, galima drąsiai laikyti iki 2020-ųjų. Tuomet reikėtų testuoti iš naujo ir spręsti ar sąlyginai nebrangus vynas turi jėgos toliau bręsti.
Aušra (2015-09-30)
Fantastiškas vynas. Skonis puikiai atsiskleidžia gurkšnojant su prancūziškais sūriais.
Andrius (2014-06-10)

Komentarai

  Kraunama...