Užsakius iki 14 val., pristatymas visoje Lietuvoje - sekančią darbo dieną arba šeštadienį. + 370 686 25652, mail@vynoguru.lt. Vilniuje galimas skubus pristatymas.

VIGNERONS DE BEL AIR Beaujolais Nouveau AOP


2022 / 750 ml
Rūšinis vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda
Raudonas vynas / Sausas / Vidutinio sunkumo
Vynuogės: Gamay
Alkoholio kiekis: 13.5% tūrio
Kamštis: klasikinis
Gilbert & Gaillard - aukso medalis 2022

Būsena: Laikinai prekės nebeturime.

12,00 €
Rekomenduojama patiekimo temperatūra: 14-16 °C.
Rekomenduojama prie: antienos, žąsies, kalakutienos, dešrelių, kaip aperityvas, kasdienio maisto, makaronų, mėsos, paukštienos, sūrio, troškinių, užkandžių, vartoti vieną
Rekomenduojama laikyti butelyje: 1-2 metus

Beaujolais Nouveau - garsiausias pasaulyje nebrandintas vynas. Jis gaminamas tik iš rankomis skinto Gamay vynmedžių derliaus ir pradedamas ragauti trečią lapkričio ketvirtadienį. Dėl ypatingos vyno gamybos bei ankstyvo patiekimo į rinką, šis vynas tapo vienu iš būsimo derliaus kokybės indikatorių.


Božole vyno charakteris skiriasi kiekvienais metais. Vidutinio intensyvumo ir neabejotinai jaunatviškos išvaizdos raudonasis kvapu primena avietes, braškes, gėlių aromatą, vyšnias, miško uogas. Šio vyno stotas lengvas, jame beveik nėra taninų, jų vietoje juntamas rūgštumas todėl vynas patiektinas atvėsintas.





Beaujolais-Nouveau vynas oficialiai pradedamas pardavinėti 3-čiąjį lapkričio ketvirtadienį ir griežtai draudžiama jį atidaryti anksčiau.


Dėl šios priežasties, iki šios šventės užsakytą Beaujolais vyną išsiųsime taip, kad gautumėte būtent šventinį ketvirtadienį.


Naujasis božolė (pranc. „Beaujolais-Nouveau“) – pirmojo jauno vyno, pagaminto Prancūzijoje Božolė (pranc. „Beaujolais“) srityje Burgundijos regiono pietuose, ragavimo šventė, kurios vyno gerbėjai laukia labiau nei naujųjų metų. Ji švenčiama trečiąjį lapkričio ketvirtadienį. Kadangi tai yra pirmasis metų derliaus vynas Prancūzijoje, specialistai ir mėgėjai pagal jį mėgina spręsti apie tų metų derliaus kokybę. Beaujolais nouveau ragavimas yra tapęs itin populiarus. 


Pati božolė šventė siejasi ne su ceremoningu vyno ragavimu, aromatų ir poskonių įžvelgimu, bet nuotaikinga skambia muzika, pokalbiais apie vyną.
Tiesa, ji ne visada buvo švenčiama trečiąjį lapkričio ketvirtadienį, kaip yra daroma dabar visame pasaulyje. Ankščiau vykdavo lenktynės tarp vyndarių, kuris pirmasis pateiks į rinką šį jaunąjį vyną. Vėliau 1938 m., šventei išplitus, buvo įteisinta pirmoji šventės data – lapkričio 15 d. 1951 m. ji buvo pakeista į trečiąjį ketvirtadienį dėl poros labai paprastų priežasčių – pirma, kad suteiktų šventei intrigą (kas iš tiesų davė puikius rezultatus), laukimo pojūtį, o taip pat buvo nuspręsta pririšti ją prie savaitgalio.
Jaunojo božolė vyno populiarumo priežastis yra ta, jog jo gamybai yra naudojamas ypatingas sveikų uogų fermentacijos būdas, kurio dėka vyno skonis yra daug gaivesnis nei įprasto raudonojo. Dėl to jaunasis božolė vynas yra artimesnis baltajam, negu raudonajam, dėl to geriamas atvėsintas.


Skiriamos 4 božolė vynų klasės:



  1. Beaujolais nouveau – jaunas božolė vynas.

  2. Beaujolais superior – ilgiau brandintas ir daugiau alkoholio turintis vynas nei Beaujolais nouveau.

  3. Beaujolais villages nouveau – 38 kaimuose gaminamas rinktinis Beaujolais nouveau vynas.

  4. Cru Beaujolais – geriausia božolė vyno gamyba teritorijos šiaurinėje regiono dalyje. Šis vynas yra tamsesnis, ryškesnio skonio, gali būti ilgiau laikomas. 10-ties teritorijų Crus vyndariai savo etiketėse pavadinimo Beaujolais nevartoja.

Parašykite atsiliepimą apie šią prekę

Jūs žiūrite: VIGNERONS DE BEL AIR Beaujolais Nouveau AOP

Prašome įvertinti šią prekę *

  1 žvaigždutė 2 žvaigždutės 3 žvaigždutės 4 žvaigždutės 5 žvaigždutės

Pirkėjų vertinimai

Jonas (2022-12-07)
Pirmasis bandytas Beaujolais vynas, aromatingas ir lengvas.
Violeta (2022-12-05)
Vienas geriausių jaunų vynų
Živilė (2022-12-05)
Skanus jaunas vynas.
Jūratė (2022-02-26)
Geras vynas
Bronius (2020-12-08)
Netikėtai (kaip jaunam vyneliui) labai padorus aromatas ir skonis

Komentarai

  Kraunama...