Vienas geriausiai vertinamų Beaujolais Nouveau vynų, gaminamas vieno žymiausių Burgundijos gamintojų.
2020 metų derlius pasižymėjo nuostabiomis klimatinėmis sąlygomis.
Drouhin Beaujolais Nouveau 2020 pasižymi sodria struktūra, vaisiškais juodųjų bei raudonųjų vaisių aromatais.
Wine-searcher Beaujolais-Nouveau vynų reitingas
Nuo 1880 m. Drouhin vyndarių šeima tvirtai įsitvirtinusi Burgundijos žemėje. Būtent tada ji įsikūrė vynuogyne, kuris buvo įsteigtas 1756 m. Beaune miestelio širdyje.
Pradedant pačiu Joseph Drouhin, firmos įkūrėju, baigiant Frederic Drouhin šiandien, keturios kartos turi pastovią reputaciją – kaip nuolat siekiančių pagaminti tik tobulą vyną. Dėl ištikimybės tradiciniams vynų gamybos metodams Drouhin pavyko atskleisti dvi svarbiausias vyno charakterio savybes – kilmę ir derliaus ypatumus.
Gamindama beveik 90-ies apeliacijų vynus Drouhin vyninė siūlo nuostabią Burgundijos terroir įvairovę.
Beaujolais-Nouveau vynas oficialiai pradedamas pardavinėti 3-čiąjį lapkričio ketvirtadienį ir griežtai draudžiama jį atidaryti anksčiau.
Dėl šios priežasties, iki šios šventės užsakytą Beaujolais vyną išsiųsime taip, kad gautumėte būtent šventinį ketvirtadienį.
Naujasis božolė (pranc. „Beaujolais-Nouveau“) – pirmojo jauno vyno, pagaminto Prancūzijoje Božolė (pranc. „Beaujolais“) srityje Burgundijos regiono pietuose, ragavimo šventė, kurios vyno gerbėjai laukia labiau nei naujųjų metų. Ji švenčiama trečiąjį lapkričio ketvirtadienį. Kadangi tai yra pirmasis metų derliaus vynas Prancūzijoje, specialistai ir mėgėjai pagal jį mėgina spręsti apie tų metų derliaus kokybę. Beaujolais nouveau ragavimas yra tapęs itin populiarus.
Pati božolė šventė siejasi ne su ceremoningu vyno ragavimu, aromatų ir poskonių įžvelgimu, bet nuotaikinga skambia muzika, pokalbiais apie vyną.
Tiesa, ji ne visada buvo švenčiama trečiąjį lapkričio ketvirtadienį, kaip yra daroma dabar visame pasaulyje. Ankščiau vykdavo lenktynės tarp vyndarių, kuris pirmasis pateiks į rinką šį jaunąjį vyną. Vėliau 1938 m., šventei išplitus, buvo įteisinta pirmoji šventės data – lapkričio 15 d. 1951 m. ji buvo pakeista į trečiąjį ketvirtadienį dėl poros labai paprastų priežasčių – pirma, kad suteiktų šventei intrigą (kas iš tiesų davė puikius rezultatus), laukimo pojūtį, o taip pat buvo nuspręsta pririšti ją prie savaitgalio.
Jaunojo božolė vyno populiarumo priežastis yra ta, jog jo gamybai yra naudojamas ypatingas sveikų uogų fermentacijos būdas, kurio dėka vyno skonis yra daug gaivesnis nei įprasto raudonojo. Dėl to jaunasis božolė vynas yra artimesnis baltajam, negu raudonajam, dėl to geriamas atvėsintas.
Skiriamos 4 božolė vynų klasės:
- Beaujolais nouveau – jaunas božolė vynas.
- Beaujolais superior – ilgiau brandintas ir daugiau alkoholio turintis vynas nei Beaujolais nouveau.
- Beaujolais villages nouveau – 38 kaimuose gaminamas rinktinis Beaujolais nouveau vynas.
- Cru Beaujolais – geriausia božolė vyno gamyba teritorijos šiaurinėje regiono dalyje. Šis vynas yra tamsesnis, ryškesnio skonio, gali būti ilgiau laikomas. 10-ties teritorijų Crus vyndariai savo etiketėse pavadinimo Beaujolais nevartoja.
Komentarai