Schloss Reichartshausen apeliacijos visi Premier Cru (Erste Lage) klasės vynuogynai priklauso išskirtinai Balthasar Ress vyninei, todėl ant etiketės pažymėta "Monopole". Anksčiau nuo 12-ojo amžiaus šie vynuogynai priklausė Cistersų vienuolynui. Balthasar Ress tęsia tradicijas gamindami šį autentišką ir dėl specifinio dirvožemio pikantiško skonio vyną.
Likutinis cukrus: 38 g/l
Rūgštingumas: 9,3 g/l
Rekomenduojama patiekimo temperatūra 12-14 °C.
„Balthasar Ress“ nuo 1870 metų gamina prabangius vynus.
Šis vynas brandinamas vyninės „Balthasar Ress“ rūsiuose. Reingau regiono rislingas gaminamas iš keliuose Hatenheimo, Halgarteno ir Estricho ūkiuose išaugintų vynuogių. Dirvožemį sudaro priemolis ir liosas. Mikroklimatas palankus gaminti vynui, kurio lengvumą pabrėžia subtilus skonis ir nedidelis rūgštingumas. Vynuogės skinamos mechaniškai, atsižvelgiant į bendrą jų būklę. Tada jos atsargiai gabenamos į rūsį specialiose talpyklose, kurios ištuštinamos naudojant vynuogių presą. Vynuogių misai nusėdus, iš nerūdijančiojo plieno pagamintose reguliuojamos temperatūros talpyklose vyksta fermentacija. Naudojamos kultūrinės vyno mielės.
Komentarai