Jūsų krepšelis tuščias.
Spalva: gili rusva rubino
Kvapas: galingas ir prieskoningas slyvų, trešnių, kitų juodųjų uogų, džiovintų vaisių, tabako aromatas, skrudintų riešutų ir kakavos natos
Skonis: kompleksiškas, švelnus. Labai ilgas prieskoningas poskonis
Rekomenduojama patiekimo temperatūra: 17-19 °C.
Rekomenduojama prie: ėrienos, jautienos, keptos mėsos, kietųjų sūrių, raudonos mėsos, žvėrienos
Rekomenduojama dekantuoti: 0,5 val.
Rekomenduojama laikyti butelyje: 5-15 metųKlasikinis Amarone vynas iš rinktinių Marano di Valpolicella kalvų vynuogynų, augančių 200-350 m. virš jūros lygio.
Corvina Veronese ir Corvinone Veronese 65%, Rondinella 35%.
Vynuogės skinamos rankomis ir kruopščiai atrenkamos. Vynuogės džiovinamos 90-100 dienų ir netenka apie 35-40% svorio. Maceracija vykdoma 30 dienų. Po to 60% vyno brandinama 24 mėnesius didelėse ąžuolo talpose, o likusi dalis 18 mėnesių brandinama naujose prancūziško Allier ąžuolo statinėse. Dar 6 mėnesius vynas ilsisi buteliuose.
Rūgštingumas 5,7 g/l; likutinis cukrus 6 g/l.
Šis vynas rekomenduojamas kaip puiki dovana.
Komentarai