Itin smarkiai dūminis viskis, kurio durpinį skonį sustiprina ir tai, kad viskis išpilstytas 50,1% stiprumo. Nors “Bunnahabhain” darykla įsikūrusi dūminius viskius gaminančiame Škotijos regione Islay (tariasi: aila), tačiau paprastai gamina nedūminį viskį. Tik nedidelė dalis distilerijoje išvaromo viskio yra dūminis. Gėrimo kvape ir skonyje gausu degintų durpių ir jodo užuominų, o poskonyje dūmiškumą papildo salstelėję citrusinių vaisių natos. Viskis distiliuotas 2008, o į butelius išpilstytas 2015 metais. Viskio spalva natūrali - nekoreguota karamele.
Tai nepriklausomo pilstytojo (independent bottler) leidžiama viskių serija. Šių pardavėjų viskiai, skirtingai nei įprastiniai distilerijų leidimai, pasižymi retomis viskių brandinimo versijomis. Paprastai šie viskiai leidžiami nedideliais tiražais ir turi nekasdien sutinkamą skonio ir kvapo paletę.
Šis viskis yra iš “The Ten” serijos, kuri pristato viskio skonio ir kvapo pasaulio įvairovę. Tai 10 skirtingų stilių viskių iš skirtingų Škotijos daryklų, skirtingo brandinimo ir atstovaujantys skirtingas viskio skonio grupes. Viskiai yra suklasifikuoti pagal jų charakterį nuo lengviausio #0 iki sunkiausio #9.
Komentarai