Viskis atkeliavęs iš dūmiškiausius viskius gaminančio regiono Škotijoje. Tai nedidelė sala Škotijos vakaruose, pavadinimu Islay (tariasi: aila). “Caol Ila” yra didžiausia regiono darykla, o jos pavadinimas kilo iš vietinio dialekto ir reiškia – Ailos garsas. Taip pat yra pavadintas, siauras jūros ruožas tarp Islay ir Jura salų. Pastarojoje, beje, taip pat veikia viskio darykla. Gėrimo kvape jaučiami stiprūs dūminiai aromatai su lengvais apelsino žievelės prieskoniais, o skonis smogia sausai deginta durpe. Viskis distiliuotas 2008, o į butelius išpilstytas 2016 metais. Viskio spalva natūrali - nekoreguota karamele.
Tai nepriklausomo pilstytojo (independent bottler) leidžiama viskių serija. Šių pardavėjų viskiai, skirtingai nei įprastiniai distilerijų leidimai, pasižymi retomis viskių brandinimo versijomis. Paprastai šie viskiai leidžiami nedideliais tiražais ir turi nekasdien sutinkamą skonio ir kvapo paletę.
Šis viskis yra iš “The Ten” serijos, kuri pristato viskio skonio ir kvapo pasaulio įvairovę. Tai 10 skirtingų stilių viskių iš skirtingų Škotijos daryklų, skirtingo brandinimo ir atstovaujantys skirtingas viskio skonio grupes. Viskiai yra suklasifikuoti pagal jų charakterį nuo lengviausio #0 iki sunkiausio #9.
Komentarai