Ši Highland regiono darykla išsiskiria tuo, kad gamina smarkiai dūminį viskį, kuris šiose vietovėse varomas itin retai. Dūminis viskis gaunamas miežių salyklą džiovinant durpėmis, kuomet salyklas tuo pačiu ir išrūkomas. “Ardmore” viskis brendo amerikietiško ąžuolo statinėse, o jo kvape ir skonyje vyrauja jūriniai ir medicininiai poskoniai. Viskis distiliuotas 2008, o į butelius išpilstytas 2016 metais. Viskio spalva natūrali - nekoreguota karamele.
Tai nepriklausomo pilstytojo (independent bottler) leidžiama viskių serija. Šių pardavėjų viskiai, skirtingai nei įprastiniai distilerijų leidimai, pasižymi retomis viskių brandinimo versijomis. Paprastai šie viskiai leidžiami nedideliais tiražais ir turi nekasdien sutinkamą skonio ir kvapo paletę.
Šis viskis yra iš “The Ten” serijos, kuri pristato viskio skonio ir kvapo pasaulio įvairovę. Tai 10 skirtingų stilių viskių iš skirtingų Škotijos daryklų, skirtingo brandinimo ir atstovaujantys skirtingas viskio skonio grupes. Viskiai yra suklasifikuoti pagal jų charakterį nuo lengviausio #0 iki sunkiausio #9.
Komentarai