Šis “Longmorn” viskis amerikietiško ąžuolo statinėje brendo daugiau nei 13 metų, o jo skonis turi viskyje ne itin dažnai sutinkamus saldžiarūgštės obuolio žievelės poskonius. Viskio skonyje jaučiamos keptų nektarinų ir mėtos užuominos. Šiandien “Longmorn” viskio darykla priklauso “Pernod Ricard” koncernui, tačiau šio viskio išleidžiama nedaug. Viskis distiliuotas 2002, o į butelius išpilstytas 2015 metais. Viskio spalva natūrali - nekoreguota karamele.
Tai nepriklausomo pilstytojo (independent bottler) leidžiama viskių serija. Šių pardavėjų viskiai, skirtingai nei įprastiniai distilerijų leidimai, pasižymi retomis viskių brandinimo versijomis. Paprastai šie viskiai leidžiami nedideliais tiražais ir turi nekasdien sutinkamą skonio ir kvapo paletę.
Šis viskis yra iš “The Ten” serijos, kuri pristato viskio skonio ir kvapo pasaulio įvairovę. Tai 10 skirtingų stilių viskių iš skirtingų Škotijos daryklų, skirtingo brandinimo ir atstovaujantys skirtingas viskio skonio grupes. Viskiai yra suklasifikuoti pagal jų charakterį nuo lengviausio #0 iki sunkiausio #9.
Komentarai