Speyside viskio regionas Škotijos žinomas dėl lengvo ir vaisiško viskio skonio. Aultmore daryklos viskis Lietuvoje sutinkamas itin retai, nors distilerija veikia nuo 1895 metų. “Aultmore” salyklinis viskis naudojamas “Dewar’s” maišyto (blended) viskio kupažui. Viskio skonio ir kvapo paletėje vyrauja obuolio, žiedlapių ir eukalipto užuominos. Viskis distiliuotas 2007, o į butelius išpilstytas 2016 metais. Viskio spalva natūrali - nekoreguota karamele.
Tai nepriklausomo pilstytojo (independent bottler) leidžiama viskių serija. Šių pardavėjų viskiai, skirtingai nei įprastiniai distilerijų leidimai, pasižymi retomis viskių brandinimo versijomis. Paprastai šie viskiai leidžiami nedideliais tiražais ir turi nekasdien sutinkamą skonio ir kvapo paletę.
Šis viskis yra iš “The Ten” serijos, kuri pristato viskio skonio ir kvapo pasaulio įvairovę. Tai 10 skirtingų stilių viskių iš skirtingų Škotijos daryklų, skirtingo brandinimo ir atstovaujantys skirtingas viskio skonio grupes. Viskiai yra suklasifikuoti pagal jų charakterį nuo lengviausio #0 iki sunkiausio #9.
Komentarai