Tai itin retai sutinkamas grūdinis viskis, kuris varomas iš grūdų, o ne iš miežių salyklo, kaip tai daroma gaminant salyklinį (single malt) viskį. Viskis distiliuojamas pramoniniuose, nenutrūkstamos distiliacijos induose. Ši viskio rūšis žinoma kaip pagrindinė maišyto (blended) viskio sudėtinė dalis. Tik pastaraisiais metais pasirodo vis daugiau grūdinio viskio leidimų ir jis sulaukia pripažinimo viskio mėgėjų tarpe. Gėrimo skonyje ir kvape vyrauja prinokusios kriaušės, popkorno ir šviežiai nupjautos žolės prieskoniai. Viskis distiliuotas 2007, o į butelius išpilstytas 2014 metais. Viskio spalva natūrali - nekoreguota karamele.
Tai nepriklausomo pilstytojo (independent bottler) leidžiama viskių serija. Šių pardavėjų viskiai, skirtingai nei įprastiniai distilerijų leidimai, pasižymi retomis viskių brandinimo versijomis. Paprastai šie viskiai leidžiami nedideliais tiražais ir turi nekasdien sutinkamą skonio ir kvapo paletę.
Šis viskis yra iš “The Ten” serijos, kuri pristato viskio skonio ir kvapo pasaulio įvairovę. Tai 10 skirtingų stilių viskių iš skirtingų Škotijos daryklų, skirtingo brandinimo ir atstovaujantys skirtingas viskio skonio grupes. Viskiai yra suklasifikuoti pagal jų charakterį nuo lengviausio #0 iki sunkiausio #9.
Komentarai