Sicilia
Sicilia (Sicilija) yra vienas iš seniausių Europos vynuogininkystės regionų. Jos tradicinės vynininkystės vietovės išsidėsčiusios Vakarų Sicilijoje arba Etnos ugnikalnio apylinkėse. Tačiau visoje saloje atidaryta ir daug naujų vyninių, kurios gali pasiūlyti tikrai malonių staigmenų.
Derlingas Sicilijos dirvožemis, ilgos ir saulėtos vasaros, drėgnas, bet be lietaus klimatas užtikrina derliaus stabilumą ir lemia vyno ir kitų gėrimų žinomumą toli už jos krantų.
Sicilija yra didžiausią vynuogynų plotą turintis Italijos regionas ir pagal vyno gamybos apimtį dėl pirmos vietos nuolat konkuruoja su Apulija. Sicilija pasižymi desertiniais vynais, pavyzdžiui, pasaulyje ypač garsiu Marsalos vynu. Nors apie 90 % DOC gamybos sudaro desertiniai vynai, labai vertinami ir kai kurie Sicilijos raudonieji bei baltieji vynai.
-
Cristo di Campobello C'D'C Rosato Terre Siciliane DOC
Cristo di Campobello C'D'C' Rosato Terre Siciliane DOC gaivus, lengvas, elegantiškas, vidutiniškos rūgšties, subalansuoto kūno, su ilgai išliekančiu poskoniu vynas. .
13,00 €Nebeturime