Šokoladas su apelsino žievelėmis.
Šokoladas iš Modikos (Sicilija), vienintelis šokoladas Europoje su saugoma geografine nuoroda yra gaminamas pagal senovinį metodą, siekiantį 18 a., kuris niekada nebuvo naudotas pramoniniu būdu ir per daugybę metų išliko nepakitęs.
Šokoladas, kakavos pasta su ruduoju cukrumi ir natūraliais aromatais, yra veikiami žemos temperatūros, kuri išsaugo maistingas kakavos savybes ir kartu neleidžia ištirpti cukrui. Dėl to šokoladas įgauna grūdėtą tekstūrą.
Saldus, su kartokomis natomis, tamsus, labai grūdėtas ir trapus šis šokoladas yra vienas pagrindinių Sicilijos virtuvės ingredientų - tiek saldžiuose, tiek pikantiškuose receptuose. Jis puikiai dera su vaisiais, daržovėmis ir sūriais.
Sudėtinės dalys: kakavos masė (min 50 % kakavos), rudasis cukrus, apelsino žievelių milteliai (4%). Be gliuteno. 100 gr.
Komentarai