Nebbiolo pagrindinė vynuogė svarbiausiems Pjemonto vynams: Barolo ir Barbaresco.
Vardas Nebbiolo turi skirtingą kilmę ir reikšmes: kai kurių žmonių teigimu, kadangi Nebbiolo derlius dažniausiai nuimamas spalio mėnesį, kai jau gali būti rūkas, pavadinimas kilęs iš „nebbia“, reiškiančio „rūkas“. Kitų žmonių teigimu, kadangi vynuogės yra padengtos „pruina“ – medžiaga, kuri vynuogių uogų odelę daro panašią į apgaubtą migla, Nebbiolo vėlgi kilęs iš „rūko uogų“ idėjos. Vynai pagaminti iš šios vynuogės yra labai struktūrizuoti, tinkami ilgai brandinti, tačiau priklausomai nuo dirvožemio, rezultatas vyne gali būti labai skirtingas.
Šis Barolo Biologico DOCG iš 100 % ekologiškų Nebbiolo vynuogių. Tamsios rubino spalvos, intensyvaus vyšnių ir rožių aromato, apvalių taninų ir švelnus.
Komentarai