Nedaug kas žino, jog Sakiškių alus įsikūręs Vilniaus priemiesčio sodų bendrijoje. Šis alus yra aludarių duoklė šaknims – sodui, daržui, lysvei.
Šiltėjant orams, norime sukelti susidomėjimą kažkodėl nepelnytai kiek apleistu alaus stiliumi – saison’u. Šio stiliaus ištakos glūdi Belgijos istorijoje. Šis alus paprastai lydėdavo ūkio ir laukų darbus bei jų baigtuves. Dėl nežabotų fermentacijos temperatūrinių režimų, saison’as paprastai turtingas vaisiniais esteriais ir aštriais pipiriniais fenoliais.
Na o Sakiškių aludariai-daržininkai, savo ruožtu į alų pripjaustė ir agurkų – 45 kilogramus tonai alaus.
Sudėtis: Pale ale, kvietinis salyklai; Centennial, Cascade apyniai; agurkai; Wyeast 3711 mielės; vanduo.
Maisto derinimas: Salotos.
“Sakiškių alus” - geriausiai alaus vartotojų vertinamas Lietuvos bravoras populiariausiose pasaulio platformose Untappd ir RateBeer.
“Sakiškių alus” yra Vilniaus apylinkėse įsikūręs mikrobravoras, gimęs iš namų aludarystės idėjos. Mintis buvo paprasta – alus, kuriame persipina modernios technologijos, netikėti ingredientai, netradicinė išraiška ir rankų darbas, išvirtas bravore, kuris pastatytas asmeninėje žemėje rankomis. Savomis rankomis. Sumanymas kurti ekscentrišką alų ir su juo supažindinti žmones kilo namų aludario Lino Zakarevičiaus galvoje. Sakiškių alaus darykla – 80 kvadratinių metrų ploto, dviejų aukštų karkasinis namas. Kaip daryklai – nedidelis, tačiau sava paskirtimi – labai svarbus. Tai namas, pastatytas svajonei. Namas alui. Vieta, kurioje nuo grūdo iki stiklo ir statinės, Lino suprojektuota ir Lietuvoje pagaminta alaus virimo įranga, materializuojama aludario mintis. Taip gimė į Jūsų taurę tekantis “Sakiškių alus”.
Sakiškių alaus gamintojai tiki, kad alus nebūtinai privalo būti gelsvas gazuotas neįkyrus gėrimas. Jie nepataikauja masiniam skoniui. Noras nustebinti yra aukščiau visko. Pasirinkdami Sakiškių alų Jūs pasirenkate atrasti. Naują derinį su maistu? Naują derinį su nuotaika ar oru už lango? Visi netikėtumai malonūs.
Sakiškių alus – ne rūšis ir ne pavadinimas. Kaip tikri namų aludariai jie verda alų pagal stiliaus rėmus, tačiau kiekvieną kartą vis eksperimentuodami skirtingomis žaliavomis ir gamybiniais rėžimais. Alaus gamybai tiesiog naudojama tai, kas yra sandėlyje, taigi alus įtakojamas žaliavų sezoniškumo ir derliaus.
Sakiškių alus nefiltruojamas ir nepasterizuojamas. Sunkiai dirbant, kad sukurti išraiškingus produktus nėra prasmės šiais techniniais procesais skurdinti alaus skoninių savybių. Tam, jog būtų užtikrintas ilgas produktų galiojimo terminas, naudojamos tik geriausios žaliavos, ypatingi juodo stiklo buteliai ir ideali įrengimų švara.
www.sakiskiualus.lt
www.facebook.com/SakiskiuAlus
Į kainą įtrauktas 0,10 € taros užstatas.
Komentarai