IPA arba blyškusis Indijos elis nuo pat savo atsiradimo yra pasmerktas išlikti. Šis stipriai apyniuotas alus buvo sukurtas tam, jog ištvertų ilgas jūrines keliones į Indiją, kur buvo eksportuojamas ten gyvenusiems britų kolonistams. Prieš apytikriai 10 metų šis elis pradėjo savo atgimimą nepriklausomuose JAV bravoruose. Sprogimo greičiu IPA tapo craft aludarystės vėliavnešiu. Tai stilius, ikvėpęs daug pokyčių alaus scenoje ir atvertęs daug alaus mėgėjų į gurmanus.
Šiame aluje svarbiausi apyniai. Jie veikia kaip natūralus konservantas ir suteikia alui tvirto kartumo. Šalto apyniavimo metu, kuomet alus papildomai apyniuojamas dar ir po fermentacijos, jame tirpsta eteriniai apynių aliejai, paprastai praturtinantys šį alų gėlių, vaisių, pušų aromatais.
Columbus, Cascade, Centennial – atsiminkite šiuos apynių pavadinimus klausdami savęs, kas per kvapų sprogimas ką tik įvyko Jūsų taurėje.
Sudėtis: Pale ale, Caramel dark salyklai, Cukrus; Columbus, Cascade, Centennial apyniai; Wyeast 1056 mielės; vanduo.
Maisto derinimas: Agresyvūs pelėsiniai sūriai, Indiška virtuvė, aštrūs, sūrūs, skrudinti patiekalai, grilio patiekalai. Stiliaus klasika – burgeris.
“Sakiškių alus” - geriausiai alaus vartotojų vertinamas Lietuvos bravoras populiariausiose pasaulio platformose Untappd ir RateBeer.
“Sakiškių alus” yra Vilniaus apylinkėse įsikūręs mikrobravoras, gimęs iš namų aludarystės idėjos. Mintis buvo paprasta – alus, kuriame persipina modernios technologijos, netikėti ingredientai, netradicinė išraiška ir rankų darbas, išvirtas bravore, kuris pastatytas asmeninėje žemėje rankomis. Savomis rankomis. Sumanymas kurti ekscentrišką alų ir su juo supažindinti žmones kilo namų aludario Lino Zakarevičiaus galvoje. Sakiškių alaus darykla – 80 kvadratinių metrų ploto, dviejų aukštų karkasinis namas. Kaip daryklai – nedidelis, tačiau sava paskirtimi – labai svarbus. Tai namas, pastatytas svajonei. Namas alui. Vieta, kurioje nuo grūdo iki stiklo ir statinės, Lino suprojektuota ir Lietuvoje pagaminta alaus virimo įranga, materializuojama aludario mintis. Taip gimė į Jūsų taurę tekantis “Sakiškių alus”.
Sakiškių alaus gamintojai tiki, kad alus nebūtinai privalo būti gelsvas gazuotas neįkyrus gėrimas. Jie nepataikauja masiniam skoniui. Noras nustebinti yra aukščiau visko. Pasirinkdami Sakiškių alų Jūs pasirenkate atrasti. Naują derinį su maistu? Naują derinį su nuotaika ar oru už lango? Visi netikėtumai malonūs.
Sakiškių alus – ne rūšis ir ne pavadinimas. Kaip tikri namų aludariai jie verda alų pagal stiliaus rėmus, tačiau kiekvieną kartą vis eksperimentuodami skirtingomis žaliavomis ir gamybiniais rėžimais. Alaus gamybai tiesiog naudojama tai, kas yra sandėlyje, taigi alus įtakojamas žaliavų sezoniškumo ir derliaus.
Sakiškių alus nefiltruojamas ir nepasterizuojamas. Sunkiai dirbant, kad sukurti išraiškingus produktus nėra prasmės šiais techniniais procesais skurdinti alaus skoninių savybių. Tam, jog būtų užtikrintas ilgas produktų galiojimo terminas, naudojamos tik geriausios žaliavos, ypatingi juodo stiklo buteliai ir ideali įrengimų švara.
www.sakiskiualus.lt
www.facebook.com/SakiskiuAlus
Į kainą įtrauktas 0,10 € taros užstatas.
Komentarai