Populiariausias pasaulyje Chianti vynas iš regiono širdies Chianti Classico.
Pagamintas iš 80 % Sangiovese, 20 % Merlot ir Cabernet Sauvignon vynuogių. Vynas 24 mėnesius brandinamas ąžuolo statinėse, nerūdijančio plieno bei betoninėse talpose, o vėliau dar 3 mėnesius butelyje.
Šis vynas dera su mėsos užkandžiais, grybų daugiaryžiu, mėsos padažais pagardintais makaronais, raudonos mėsos patiekalais, ant grotelių keptais kepsniais ar daržovėmis bei intensyvesnio skonio sūriais.
Kuomet pusbroliai Ilario ir Leopoldo Ruffino‘ai 1877 m. netoli Florencijos esančiame mieste Pontassieve, įkūrė vyninę „Ruffino“, šiame regione jau kelis šimtmečius plytėjo išskirtinės kokybės vynuogių laukai. Vis dėlto vyninės įkūrėjai buvo tikri dėl vietos neišnaudoto potencialo, sąlygoto geografijos ir dirvožemio ypatumų. Apjungus vyno gamyboje taikomus aukštos kokybės standartus, neribotą aistrą, Ilario ir Leopoldo kompetenciją su Toskanos gamtos teikiamomis dovanomis, ilgai netruko kol pasirodė išskirtinio skonio vynas, tarsi patvirtindamas vyninės moto „čia gaminamas tobulas vynas“. Laimėti aukso medaliai žymiausiose to meto vynų parodose padėjo sparčiais plisti žiniai apie vyninę tiek Italijoje, tiek visame pasaulyje, kas paskatino net patį Aostos kunigaikštį, prieš tai įsitikinus vynų kokybe, pasirinkti „Ruffino“ oficialia Italijos karališkos šeimos vyno tiekėja. Likimas lėmė, jog pusbroliai neturėjo įpėdinių, todėl 1913 m. buvo nuspręsta vyninę parduoti. Ją įsigijo Folonari šeima ir tai, kad iš žinomos nedidelės įmonės, „Ruffino“ išaugo į stambų vyno ūkį, kuriam priklauso 1600 ha vynuogynų – neabejotinai jos nuopelnas. Taip prasidėjo modernioji, našioji, puikių inovacijų kupina „Ruffino“ vyninės era.
Komentarai