Užsakius iki 14 val., pristatymas visoje Lietuvoje - sekančią darbo dieną arba šeštadienį. + 370 686 25652, mail@vynoguru.lt. Vilniuje galimas skubus pristatymas.

Rhum J.M. VSOP Agricole*

700 ml / Kartoninėje dovanų dėžutėje
Romas užsakymui / VSOP
Brandintas ąžuolo statinėse: 3 metus
Alkoholio kiekis: 43%
Gamintojas: Les Héritiers Crassous de Medéuil / Martinika
2012 Ultimate Spirits Challenge 93, 2012 Beverage Tasting Institute 92 (aukso medalis)


Būsena: Laikinai prekės nebeturime.

40,00 €
Spalva: seno aukso, apelsino žievelės su žalvario atspalviu
Kvapas: subtilus, subalansuotas, jau2iamos cinamono, gvazdikėlių, šokoladinio pyrago aromatų natos
Skonis: sodrus ir tvirtas, dominuoja šokoladinio sviesto ir irisinių saldainių skonis

Šiuo metu, toks tvirtesnio skonio „Agricole“ romas Lietuvoje beveik niekur nesutinkamas, tačiau nėra abejonių, jog pasaulyje populiarėjant brandžių gėrimų vartojimui, šios kategorijos romas tampa vis populiaresnis Europoje ir Lietuvoje.


„Rhum J.M.“ romo distilerija yra seniausia Martinikos saloje, kurioje be jos įsikūrę dar 11 romo darytojų. Be kita ko, šioje saloje turbūt geriausia išvystytas ir valdomas "Route des Rhums" (romo kelias), kuriuo keliaudami „romo turistai“ gali aplankyti romo daryklas ir romo muziejų, bei pamatyti Martinikos romo gamybos procesą nuo cukranendrių auginimo iki romo išpilstymo į butelius.


Šiuo metu absoliučiai didžioji dalis Karibų jūros regione padaromo romo yra klasifikuojamas kaip „Rhum industrial“ (pramoninis romas). Pramoninio romo gamyboje naudojama melasa, kuri yra šalutinis cukraus produktas gaunamas gamybos metu cukranendrių sultis perdirbant į cukrų. Šios kategorijos romo gamyba yra gerokai paprastesnė ir pigesnė, o dažnas pramoninis romas pasižymi saldžiu, vaniliniu aromatu ir skoniu.
Tačiau, tarp romo žinovų yra žinoma ir kita Karibų salų romo kategorija. Tai„Agricole Rhum“ (žemdirbių romas). Šios kategorijos romas daromas naudojant tik šviežiai spaustas cukranendrių sultis, vėliau jas fermentuojant laukinėmis mielėmis, o distiliaciją atliekant variniais puodiniais arba kaip pietvakarių Prancūzijoje daromo armanjako distiliacijai naudojamais įrenginiais. „Agricole“ romo gamyba yra sudėtingesnė ir reikalaujanti gerokai daugiau žmogiškų darbo resursų, bei gamybos patirties, o tokio romo skonis ir kvapas yra sodresnis ir tvirtesnis, todėl labiau vertinami žmonių mėgstančių tauriuosius brandintus gėrimus kaip konjakas ar viskis.
Martinikos sala iš kur kildinamas „Rhum J.M. VSOP Agricole“ šiuo metu yra žemdirbių romo Meka. Šioje saloje cukraus pramonę jau senokai išstuminėja romo gamintojai, kurie vis didesnį kiekį saloje išauginamos žaliavos verčia ne į cukrų o į „Agricole“ romą.


Gamintojo informacija.

Parašykite atsiliepimą apie šią prekę

Jūs žiūrite: Rhum J.M. VSOP Agricole*

Prašome įvertinti šią prekę *

  1 žvaigždutė 2 žvaigždutės 3 žvaigždutės 4 žvaigždutės 5 žvaigždutės

Komentarai

  Kraunama...