Ypač solidus ir prieskoningas vynas iš vieno prestižiškiausių Ispanijos regionų Priorat geriausių vynuogynų.
Pagamintas iš „Garnacha“ 50 proc., „Carinena“ 25 proc., „Cabernet Sauvignon“ 15 proc. ir „Syrah“ 10 proc. vynuogių veislių, išaugintų ypatingame plote, kuris yra La Morera de Montsant vietovėje, dar vadinamoje „Mas de l‘Abella“. Tai viena geriausių teritorijų vynininkystei. 400 metrų aukštis, dirva, kurioje gausu raudonojo skalūno, baltmolio ir kalkakmenio, brandina „Garnacha“, „Carinena“, „Cabernet Sauvignon“ ir „Syrah“ vynuogių derlių.
Fermentacija 28 °C ir paskesnė maceracija, kuriai vykstant, vynas įgauna optimalią spalvą ir struktūrą per 15–20 dienų. Iškart po to vynas perpilamas į ąžuolo statines, kuriose vyksta pienarūgštė fermentacija ir vynas laikomas su nuosėdomis visą brandinimo procesą.
Brandinimas 12 mėnesių prancūziško, amerikietiško ir Centrinės Europos ąžuolo statinėse.
„Noguerals“ yra nedidelis vyno rūsys, įsikūręs bene didžiausiame šio regiono aukštyje. Jame kelerius metus laikomas raudonasis vynas, o rūsyje sukuriamos sąlygos, užtikrinančios geriausią vyno kokybę.
Komentarai