Užsakius iki 14 val., pristatymas visoje Lietuvoje - sekančią darbo dieną arba šeštadienį. + 370 686 25652, mail@vynoguru.lt. Vilniuje galimas skubus pristatymas.

CORPINNAT - konkurentas šampanui

2019-07-11

2019 metais Llopart ir dar 8 aukščiausios kokybės Penedès putojančio vyno gamintojai nusprendė nebenaudoti Cava DO ženklo ir vietoj jo pradėjo naudoti naują ženklą CORPINNAT, kuris reikšia tradicijas, kokybę, skonį ir prestižą.

 

9 CAVA  gamintojai ( „Gramona“, „Recaredo“, „Torelló“, „Llopart“, „Nadal“, „Sabaté i Coca“, „Mas Candí“, „Huget-Can Feixes“ ir „Júlia Vernet“) nusprendė atsiriboti nuo Cava DO nuostatų (dėl nesutarimų su reglamentavimo taryba) ir pasitraukė iš CAVA DO.

 

Šios kompanijos įkūrė naują sistemą CORPINNAT ir naujus reikalavimus Ispanijos putojančiam vynui, kurių turės laikytis vyndariai, norintys gaminti kokybišką putojantį vyną ir oficialiai naudoti CORPINNAT ženklą savo produktams.

 

Vyno gamintojų ir augintojų asociacija CORPINNAT, siekia skatinti supratimą apie Cava DO teritorijas ir taip puoselėti kiekvienos jų geografijos, klimato, geologijos ir istorijos unikalumą. Asociacija taip pat pabrėžia putojančio vyno gamintojų technologinę pažangą per pastaruosius penkiasdešimt metų ir siekia, kad Cava būtų tarp geriausių putojančių vynų pasaulyje. Tokiems siekiams įgyvendinti reikia naujo Cava reglamento, kurio laikantis atsirastų aiškūs skirtumai tarp skirtingos kokybės Cava ir žmonėms būtų suprantama, kodėl vienas butelis Cava kainuoja 3 €, kitas – 100 €.

 

CORPINNAT ženklu pažymėti gėrimai lygiuojasi tik su Šampanės putojančiais vynais Champagne.

 

Šiuo metu CORPINNAT po ilgų derybų nusprendė naudoti savo kolektyvinį prekės ženklą, kuris bus putojančio vyno, pagaminto konkrečioje teritorijoje, kokybės garantas. Buvo nustatyti griežti kokybės reikalavimai:

  • 100 % ekologiškos vynuogės
  • 100 % derliaus rinkimas rankomis
  • Bent 18 mėn. brandinimas. Taip pat gaminti putojantį vyną atitinkamai brandintą daugiau kaip 30 mėn. ir kitą – daugiau kaip 60 mėn
  • Vynuogių augintojas įtraukiamas į vertės grandinę
  • Visas vynas pagamintas vyninės patalpose

 

CORPINNAT ženklu pažymėti pirmieji gėrimai pasirodė tik 2019 metais.

 

Pristatome vienos žymiausių „Llopart“ vyninės CORPINNAT putojančius vynus, kurių nuo šiol gali paragauti visi Vyno guru draugai:

 

LLOPART Brut Reserva Organic CorpinnatLLOPART EX·VITE Brut Gran Reserva Organic Corpinnat metalinėje dėžutėje

 

« Atgal
  Kraunama...