Šio vyno pavadinimas “Rosone” įkvėptas apvalaus lango fragmento, būdingo gotikiniam stiliui, aptinkamo šventyklose, bažnyčiose ir kitur. Vynuogės kruopščiai skinamos išskirtinai tik rankomis iš vynuogynų, esančių Lecce provincijoje. Po malolaktinės fermentacijos, maceracijos su odelėmis, periodiškai pompuojant ir pamaišant misą, vynas 8 – 10 mėn. brandinamas Prancūziško ąžuolo statinėse, vėliau 2 – 3 mėn. butelyje, harmoningam subalansuotumui pasiekti.
Didingas, karališkas, uogiškas, iškilmingas, nostalgiškas, kvapnus, sukramtomų taninų, subalansuoto kūno su ilgai išliekančiu poskoniu vynas. Pasižymi sunokusių raudonųjų serbentų, laukinių vyšnių, džiovintų slyvų, vanilės, odos, tabako lapų, juodųjų pipirų, raudonųjų paprikų, juodojo šokolado, skrudintų migdolų kvapais.
Komentarai