Vynas intensyvios tamsaus rubino spalvos su purpuro atspalviu. Vynas intensyvaus aviečių, braškių kvapo. Brandinimas statinėse aromatui ir skoniui suteikė vanilės bei kavos pupelių aromatų. Vynas nėra grubaus skonio.
Chianti Classico DOCG. Aukščiausią formalų rangą – DOCG – turinti Chianti Classico vynuogynų zona yra viso labo 6000 hektarų ploto.
Chianti Classico DOCG vyno reglamentas reikalauja, kad sudėtyje būtų ne mažiau 80% Sangiovese derliaus. Peppoli vyne tik 10% sudaro Merlot bei Syrah žaliava, o likusią dalį sudaro Sangiovese derlius.
Papildomai rankomis atrinkto uogų derliaus žaliava iki brandinimo statinėse fermentuota ir apdirbta atskirai jos nesumaišant tarpusavyje. Fermentacija vykdyta vėsinamose talpose.
Peppoli žaliavos didžioji dalis 9 mėnesius brandinta 5500 litrų talpos statinėse ir tik dešimtadalis vyno tą patį laiką brandinta 225 litrų talpos amerikietiško ąžuolo statinėse.
Ilgus dešimtmečius Peppoli vynas buvo gaminamas be brandinimo ąžuolo statinėse, tačiau jau kelerius metus jis brandinamas, nes brandaus amžiaus vynmedžiai dera pakankamai koncentruoto skonio uogų derlių, kuris geriausiai tinka brandinimui.
Vynas dera su įvairiais ryškaus skonio makaronų, grybų patiekalais, troškinta mėsa, laukinės paukštienos patiekalais.
Pateikimo temperatūra 16-18 °C.
Komentarai