Užsakius iki 14 val., pristatymas visoje Lietuvoje - sekančią darbo dieną arba šeštadienį. + 370 686 25652, mail@vynoguru.lt. Vilniuje galimas skubus pristatymas.

Mackmyra MIDNATTSSOL Single Malt Whisky

700 ml / Kartoninėje dovanų dėžutėje
/ Single malt
Alkoholio kiekis: 46,1%
Gamintojas: Mackmyra / Švedija


Būsena: Laikinai prekės nebeturime.

60,00 €
Spalva: natūrali auksinė spalva
Kvapas: vaisiškas. Juntama ąžuolo įtaka, kuri susipina su lauko gėlių, šviežių kriaušių ir beržų sulos aromato natomis
Skonis: švelniai vaisinis su vos juntama ąžuolo medienos ir prieskonių nata. Karameliniai saldainiai, kriaušės ir nedidelė citrusinių vaisių skonio porcija

Šio viskio įkvėpimas – vasaros naktis (poliarinė vasaros diena), kuomet net vidurnaktį saulė nenusileidžia už horizonto ir būna šviesu visas 24 valandas. Tai naujas, labai riboto tiražo švediško salyklinio viskio gamintojo kūrinys. Dar vienas, netradicinis Švedijos gamintojų viskis, kuris turėtų nenuvilti nei profesionalių viskio degustuotojų nei viskio „naujokų“.


„Vidurnakčio saulė“, švediškas salyklinis viskis, brandintas ex - sherry ir ex –bourbon statinėse, taip pat naudotas amerikietiškas ir švediškas ąžuolas, o baigiamajam brandinimo etapui „lyg braškė ant šventinio torto“ šis viskis buvo supiltas į statines, kuriose buvo laikomas beržų sulos „vynas“.


KADA VISKAS PRASIDĖJO ? Mackmyra viskio daryklos istorija prasidėjo 1998 metų kovą, kuomet aštuoni draugai, be to, visi kartu buvę Stokholmo Technologijos Universiteto vienos grupės studentai, išsiruošė į kasmetinę savo kelionę – slidinėjimą kalnuose. Pagal ankstesnėse kelionėse susiklosčiusią tradiciją kiekvienas keliauninkas su savimi pasiimdavo po pora butelių viskio, kuriuos po slidinėjimo dienos ir patirtų fizinių krūvių, vakarais ragaudami atsipalaiduodavo. Vieno vakarinio pasisėdėjimo metu kažkuris iškėlė klausimą: kodėl toks gėrimas negaminamas jų gimtinėje Švedijoje ?
KAIP ŠVEDAI DARO VISKĮ ? Mackmyra daro šiuolaikinį salyklinį viskį, kuriam švediško savitumo suteikia vietiniai ingredientai. Norint, kad salyklas būtų „dūminis“, Mackmyra viskio darytojai miežius džiovina pasitelkdami švediškų durpių bei vietinio kadagio šakelių mišinį. Švediško viskio „pionieriai" nenustoja stebinę pačių atrastomis ir pradėtomis naudoti skandinaviškomis brandinimo technologijomis. Labai dažnai jie savo viskiui brandinti parenka „nykštukines" 30 litrų talpos statines, ąžuolines talpas, kuriose buvo brandinamas miško uogų vynas, taip pat kuriose iki užpildymo viskiu buvo laikomos kavos pupelės ar kiti viskio pramonėje iki tol nenaudoti gėrimai.
Nemažiau svarbu ir tai, jog didelė dalis produkcijos brandinama nedidelės talpos naujose statinėse, kurios gaminamos naudojant švedišką ąžuolą, augantį Visingsö saloje. Visa tai sudėjus kartu, sukuriamas naujos rūšies ŠVEDIŠKAS salyklinis viskis.


Gamintojo informacija.

Parašykite atsiliepimą apie šią prekę

Jūs žiūrite: Mackmyra MIDNATTSSOL Single Malt Whisky

Prašome įvertinti šią prekę *

  1 žvaigždutė 2 žvaigždutės 3 žvaigždutės 4 žvaigždutės 5 žvaigždutės

Komentarai

  Kraunama...