Vynas, pagamintas iš labai senų Monastrell vynuogynų uogų, surinktų iš itin mažo derliaus medžių, augančių 700 metrų aukštyje virš jūros lygio, bei Cabernet-Sauvingon ir Syrah vynuogių, siekiant sukurti labai koncentruoto ir sudėtingo skonio vyną. 18 mėnesių brandintas kruopščiai parinktame geriausiame prancūziškame ir amerikietiškame ąžuole. Purpurinės juodos spalvos, aromate jaučiamos žemės natos, prieskoniai, juodieji vaisiai. Sodraus, pikantiško, gausiai prieskoningo skonio su labai ilgai išliekančiu poskoniu. Verta išlaikyti 2-3 metus arba žymiai ilgiau.
Vyninė priklauso Juan Gil Family Estates grupei, kuri 2015, 2014 ir 2013 metais Lietuvos vyno čempionatuose laimėjo METŲ VYNINĖS apdovanojimą.
Tinka prie ryžių, makaronų (lakštinių, spagečių ir pan.) patiekalų, daržovių, grybų, troškintos mėsos, dešros, kiaulienos, keptos mėsos, raudonos ir/arba baltos mėsos su padažais, trumpai arba vidutiniškai brandinto sūrio.
Rekomenduojama patiekti 16 - 18 ºC temperatūros.
Komentarai