Pirmasis pasaulyje vynas, kurio brandinimas užbaigiamas statinėse, kuriose prieš tai buvo brandintas škotiškas viskis. Vynas gaminamas iš Shiraz vynuogių, išaugintų geriausiai Australijoje tinkamo šioms vynuogėms Barossa slėnio rinktiniuose vynuogynuose.
Šį vyną vyndariai gamina suderinę naują technologiją ir tradicinę vyndarystę. Buvo atrinktos Barossa slėnyje išaugintos aukščiausios kokybės ypač sodraus skonio vynuogės, kad būtų galima papildomai brandinti vyną viskio statinėse išgaunant jo savitumą ir kokybę. Nuskintos vynuogės buvo švelniai sutraiškytos ir pašalinus kotelius fermentuojamos slėginiuose fermentavimo induose atidžiai palaikant reikiamą temperatūrą - siekiant išgauti iš odelių geriausią spalvą, taninų kiekį ir skonį bei aromatą.
Kaip ir dera aukštos kokybės vynui, jis 12-18 mėnesių buvo brandinamas kruopščiai atrinktose naujose ir naudotose iš prancūziškų ir amerikietiškų ąžuolų medienos pagamintose statinėse. Paragavus visose statinėse esančio vyno, buvo atrinktos tolesniam maišymui tinkamos statinės.
Visas atrinktas ir sumaišytas vynas buvo baigtas brandinti nauju unikaliu būdu - senose baltųjų ąžuolų statinėse, kuriose prieš tai buvo brandinamas škotiškas viskis. Prieš tai atlikti bandymai parodė, kad ryškesniu skoniu pasižyminčio škotiško viskio statinės puikiai tinka sodraus bei ryškaus skonio ir daug taninų turinčiam Barossa regione išaugintų Shiraz veislės vynuogių vynui brandinti.
1847 m. jaunas bavarų imigrantas Johannas Grampas Pietų Australijoje esančiame Barosos slėnyje, upelio Jacob’s Creek pakrantėse, įveisė pirmąjį komercinį vynuogyną. Šis mažas vynuogynas tapo vieno didžiausių Australijos vyno eksportuotojų, kompanijos „Orlando Wyndham”, dalimi. Šiuolaikiškas „Jacob’s Creek” prekių ženklas Australijos rinkoje pasirodė 1976 m. ėmus prekiauti vynu, pagamintu iš 1973 m. derliaus Shiraz, Cabernet ir Malbec veislės vynuogių. Šiam vynui pelnius vartotojų pripažinimą, po to kelerius metus rinkai buvo pristatomos rūšinis vynas, įskaitant rislingą ir šardonė.
1994 m. vynas „Jacob’s Creek” už išskirtinį indėlį į Australijos vyno pramonę pelnė itin vertinamą garsaus vyndario Maurice’o O’Shea apdovanojimą – pirmą kartą šis apdovanojimas teko prekių ženklui, o ne asmeniui. 2000 m. pasirodęs brangesnis aukštesnės kokybės vynas su užrašu „Reserve“ pradėjo naują prekių ženklo „Jacob’s Creek” istorijos tarpsnį.
Vyno „Jacob’s Creek” gamintojai siekia patiekti vyno mėgėjams tokį vyną, kuris derėtų bet kokia proga, būtų puikus gerti dabar arba, priklausomai nuo rūšies, būtų tinkamas laikyti ir vartoti ateityje.
Vynas „Jacob’s Creek” gaminamas iš skirtinguose Pietryčių Australijos regionuose auginamų vynuogių – taip jo gamintojai išvengia sezoninių konkretaus regiono klimato pokyčių įtakos vyno kokybei ir gali ją pagerinti atrinkdami labiausiai pagal rūšį tinkamas vynuoges. Jie siekia pagaminti ir išlaikyti kuo daugiau rūšinio vyno, pasižyminčio tokiu natūralaus cukraus ir rūgštingumo santykiu, koks labiausiai tinka šiam elegantiško švelnaus skonio vynui, dėl savo kokybės ir kainos garsėjančiam visame pasaulyje. Tai leido vynui „Jacob’s Creek” pelnyti daugiau nei 5000 apdovanojimų visame pasaulyje.
Parašykite atsiliepimą apie šią prekę
Pirkėjų vertinimai
- Artūras (2022-04-17)
-
- Loli (2020-09-20)
-
- Jone (2020-05-19)
-
Skonis sodrus, intensyvokas, tačiau tokio vyno mylėtojai neliks abejingi. - Emilija (2020-04-18)
-
- Mindaugas (2020-01-19)
-
- ERNESTAS (2017-05-02)
-
- Evka (2017-02-12)
-
Komentarai