- Pradžia
- GINTARO SINO Raudonas uogų vynas mažame butelyje
Raudonas vynas gaminamas klasikiniu maceracijos būdu (kaip ir raudonas vynuogių vynas) – uogos tik sutraiškomos ir fermentuojamos kartu su odelėmis ir minkštimu. Tai duoda galimybę iš uogų išgauti visus jų turimus aromatus, sodrią rubino spalvą, tanino pojūčius ir daugelį kitų mūsų kraštuose augančių uogų savybių.
Pagrindinės uogos vyne – mėlynės, kurių puikios savybės yra žinomos nuo seno. Pasakojama, kad mėlynės suvaidino svarbų vaidmenį legendinėje Romos imperijos karvedžio Marko Antonijaus ir Egipto valdovės Kleopatros meilės istorijoje: esą Antonijus aukso vežime atvežęs gražuolei Kleopatrai opalo akmenį, žydinčią viržių šakelę ir sidabrinį ąsotį mėlynių (ne vynuogių!) vyno kaip meilės simbolius.
Mėlynes perkamos iš žmonių, kurie mėlynių nokimo metu jų prirenka gausiuose Zarasų miškuose. Taip gaunama labai puiki, kokybiška, šviežia, žaliava, kuri dar kartą perrenkama, atskiriami lapeliai, išplaunama, sutraiškoma. Tada saldžiai mišku ir vaikyste kvepiančią tirštą masę dedama į nerūdijančio plieno fermentatorius (fermentatorius – tai specialiai suprojektuota ir pagaminta talpa, leidžianti tiksliai reguliuoti visą vyno rūgimo procesą). Toliau prasideda būsimo vyno gimimo procesas, kur kiekvienas vyndarys pagal savo individualiai sukurtą viziją ar planą bando sukurti savo šedevrą (kuris gali ir nepavykti).
Vynuogės – tai uogos, turinčios visą reikalingą vynui skonio ir aromatų komplektą, o uogų vyno gamintojui tenka jį kurti iš uogų, kurių kiekviena turi labai stipriai išreikštą skonį, bet to, klasikinio mums įprasto skonio sausam vynui yra per maža. Taigi, kad išgautume turtingą aromatą, mes dedama kitų uogų, kurios kiekviena savaip praturtina būsimą vyną.
Šiame mūsų vyne galima pajusti ir juoduosius serbentus, ir vyšnias, ir kitas mums gerai pažįstamas uogas. Kiekiai ir proporcijos kartu su daugeliu kitų veiksnių, tokių kaip mielės, rūgimo laikas ar temperatūra, suteikia vynui savitumo.
Visi šie išvardinti darbai yra atliekami rankiniu būdu, ir tai yra pats sunkiausias vyno gamybos etapas, reikalaujantis daug fizinių pastangų.
Kitas etapas – brandinimas. Tai ilgas procesas, reikalaujantis kruopštumo ir pastabumo, nes bręstant vyksta įvairūs fizikiniai procesai, suteikiantys vynui įvairių atspalvių.
Vyną mes brandiname nerūdijančio plieno 1,5 m³ talpose šešis mėnesius. Apie du mėnesius jis „draugauja“ su prancūzišku ąžuolu, kurio kaladėlių įmerkiama į vyną.
Vėliau vynas skaidrinamas, filtruojamas ir ruošiamas išpilstyti į butelius (naudojame prancūziškus). Supilsčius buteliai užkemšami natūraliu portugališku kamščiu, sudedami į konteinerius ir vėl mėnesiui grįžta brandintis.
Rekomenduojama patiekti 18-20 °C prie vidutinės brandos sūrių ir paukštienos patiekalų.
Parašykite atsiliepimą apie šią prekę
Filtracija
- Kategorija
-
- Vyno katalogas (316)
- Aksesuarai (88)
- Kiti gėrimai (77)
- Skanėstai (132)
- Alkoholiniai gėrimai užsakymui iš partnerių (40)
- Kaina
-
- 0,00 € - 99,99 € (632)
- 100,00 € - 199,99 € (9)
- 200,00 € - 299,99 € (6)
- 300,00 € - 399,99 € (4)
- 400,00 € ir daugiau (2)
- Akcijos
-
- 0,00 € - 10,00 € (11)
- 10,00 € - 20,00 € (3)
- 20,00 € - 30,00 € (2)
- Gėrimai
- Naujienos (28)
- Riboto kiekio gėrimai (4)
- Naujienos
- Naujienos (39)
- Tipas
- Atidaryto vyno saugojimui (8)
- Atidarytuvai (11)
- Dekanteriai (5)
- Dovanų įpakavimui (20)
- Indų valymui (1)
- Kiti aksesuarai (7)
- Rinkiniai (2)
- Spauda (1)
- Sveikinimo rašteliai (3)
- Taurės (18)
- Vyno piltuvėliai (5)
- Vyno termometrai (1)
- Vyno vėsinimui (6)
- Daugiau... Mažiau...
- Gėrimo šalis
- Tipas
- Pyragai (7)
- Užkandžiai (37)
- Užtepėlės (24)
- Desertai (12)
- Aliejus (10)
- Prieskoniai (2)
- Patiekalai (15)
- Pagardai (17)
- Velykiniai pyragai (7)
- Rekomenduojama su
- putojančiu vynu (45)
- baltu vynu (44)
- rožinu vynu (15)
- raudonu vynu (53)
- saldžiu vynu (21)
- pastiprintu saldžiu vynu (5)
- Vynai
- Naujienos (85)
- Lietuvos vyno čempionato aukso medalių laimėtojai (11)
- Rekomenduojami kaip dovana (44)
- Ekologiški vynai (5)
- Vytintų vynuogių vynai (6)
- Riboto kiekio vynai (6)
- Magnum buteliai (12)
- Šampanas (13)
- Franciacorta (12)
- Prosecco (13)
- Cava (4)
- Maži buteliai (3)
- Daugiau... Mažiau...
- Gamintojas
- Bodegas San Valero (1)
- Claude Dozorme (2)
- Gimex (1)
- International Innovation Company (4)
- Ligne W (2)
- Mazzetti D’Altavilla (1)
- Pulltex (28)
- Rona (1)
- Schur (3)
- Sydonios (4)
- Vinotech (1)
- Zwiesel Kristallglas (6)
- Daugiau... Mažiau...
- Šalis
- Australija (1)
- Čekija (4)
- Danija (3)
- Ispanija (30)
- Italija (7)
- Lenkija (4)
- Lietuva (10)
- Olandija (4)
- Prancūzija (4)
- Slovakija (1)
- Vokietija (7)
- Daugiau... Mažiau...
- Gėrimo gamintojas
- Alsteka (1)
- Bernard Brewery (1)
- BIRRA LUCANA (3)
- Blk. Enterprises (1)
- Bosco del Merlo (1)
- Casa del Caffè Vergnano (2)
- Charles Tanqueray (2)
- Coca Cola (2)
- Cognac Lheraud (1)
- Cointreau (1)
- Davide Campari - Milano (3)
- Eire Born Spirits (1)
- Firriato (1)
- Genys Brewing (3)
- Global drinks (2)
- Havana Club International (1)
- Holdings VOF (1)
- Illva Saronno (1)
- Ionia (16)
- Jack Daniel (1)
- Kingsbarns Distillery (1)
- Lietungė (1)
- Maison René Laclie (1)
- Midleton (1)
- Nikka (1)
- Pakruojo dvaro spirito varykla ir alaus darykla (1)
- Penderyn Distillery (5)
- Pernod Ricard (1)
- Rossa (6)
- Rossi D'Asiago (1)
- Santiago De Cuba (1)
- Sazerac (2)
- Sibona Antica Distilleria (1)
- Spirits by Design (1)
- Stock International S.r.I. (2)
- Stroh (1)
- Stumbras (1)
- Tatranska likerka (10)
- Teeling Whiskey Company (1)
- Think brands (1)
- Tomatin (1)
- Unicognac (2)
- Wemyss Malts (1)
- Daugiau... Mažiau...
- Sudėtis
- Actas (16)
- Alyvuogės (5)
- Alyvuogių aliejus (11)
- Daržovės (13)
- Džiovinti vaisiai (2)
- Grybai (4)
- Jūros gėrybės (3)
- Kviečiai (42)
- Mėsa (18)
- Paukštiena (6)
- Prieskoniai (3)
- Riešutai (4)
- Ryžiai (6)
- Šokoladas (9)
- Sūris (4)
- Trumai (Triufeliai) (2)
- Uogos (3)
- Vaisiai (18)
- Daugiau... Mažiau...
- Brandintas ąžuolo statinėse
- 18 mėnesių (1)
- 6 mėnesius (1)
- 3 metus (5)
- 6 metus (1)
- 15 metų (3)
- 30 metų (1)
- Šalis
- Anglija (3)
- Ispanija (19)
- Italija (92)
- Lietuva (14)
- Prancūzija (4)
- Dėžutė
- Gamintojas
- A. Barbagallo Di Mauro (8)
- Acheta (1)
- Alis (4)
- Artesanas Ares (1)
- Artisan Biscuits (2)
- AT Tartufo (1)
- Bellei (19)
- Bonifanti (2)
- Cascina Belvedere (2)
- Chocolat Mathez (2)
- Corsini (5)
- Costa Ligure (1)
- Cottage Delight (1)
- Dispac (1)
- Ducs de Gascogne (1)
- Espinaler (1)
- Farmers Circle (4)
- Ferrarini (4)
- Ferrarini (11)
- Filippi (1)
- Food Ideas (5)
- Frantoio Sanminiatese (1)
- Frutas y Turrones (2)
- Galup (2)
- Gourmet Cazorla (9)
- I Dolci Sapori dell’ Etna (1)
- La Chinata (2)
- Latorre (2)
- Olivoil (4)
- Panificio Bo (9)
- Paul and Pippa Gourmet Food (1)
- Properzi (6)
- San Lucio (1)
- Secolo 21 (9)
- The Good Stuff (1)
- Traškuva (1)
- Vyno guru (2)
- Daugiau... Mažiau...
- Viskio kategorija
- Single malt (6)
- Blended malt (1)
- Blended (2)
- Single pot still (1)
- Bourbon (1)
- Tennessee (1)
- Viskio savybės
- Konjako kategorija
- Kilmės žyma
- Brendžio kategorija
- Grappa kategorija
- Romo kategorija
- Añejo (2)
- Tekilos kategorija
- Reposado (1)
- Degtinės (spiritinio gėrimo) kategorija
- Super premium (1)
- Alaus spalva
- Šviesus (8)
- Spalva
- Baltas vynas (138)
- Raudonas vynas (171)
- Rožinis vynas (27)
- Tipas
- Neputojantis (252)
- Putojantis (65)
- Pastiprintas (8)
- Vermutas (1)
- Kiti gėrimai
- Džinas (4)
- Trauktinė (5)
- Likeris (24)
- Nealkoholiniai gėrimai (4)
- Vyno stilius
- Sausas (298)
- Pusiau sausas (8)
- Pusiau saldus (19)
- Saldus (12)
- Skonio sunkumas (svarumas)
- Lengvas (73)
- Vidutinio sunkumo (178)
- Sunkus (52)
- Nealkoholinis (5)
- Vynuogės (pirma baltos, po to raudonos)
- Passerina (1)
- Airén (1)
- Albarino (Alvarinho) (1)
- Arbane (1)
- Arinto (2)
- Arneis (1)
- Azal (1)
- Blanc de Noirs (1)
- Catarratto (3)
- Chardonnay (45)
- Colombard (1)
- Cortese (1)
- Favorita (1)
- Fernão Pires (1)
- Fiano (3)
- Garnacha Blanca (2)
- Gewurztraminer (Traminer Aromatico) (3)
- Glera (Prosecco) (19)
- Grillo (1)
- Gros Manseng (4)
- Grüner Veltliner (2)
- Inzolia (1)
- Kerner (1)
- Macabeo (Viura) (8)
- Malvasia (1)
- Moscatel de Alejandria (3)
- Muscadelle (1)
- Muscat (Moscato, Moscatel) (5)
- Palomino (1)
- Parellada (3)
- Pecorino (1)
- Pedro Ximenez (1)
- Petit Manseng (1)
- Pinot Blanc (Pinot Bianco, Weissburgunder) (5)
- Pinot Gris (Pinot Grigio) (3)
- Ribolla Gialla (1)
- Riesling (8)
- Roscetto (1)
- Sauvignon blanc (22)
- Semillon (2)
- Timorasso (1)
- Torrontés (1)
- Trajadura (1)
- Trebbiano (Ugni Blanc) (4)
- Tsolikouri (1)
- Verdejo (6)
- Verduzzo Friulano (1)
- Vermentino (1)
- Voskehat (3)
- Xarel·lo (4)
- Barbera (4)
- Cabernet Franc (8)
- Cabernet Sauvignon (28)
- Cagnulari (1)
- Caladoc (1)
- Canaiolo (1)
- Carignan (Cariñena, Carignano) (10)
- Carmenere (6)
- Castelão (1)
- Cinsault (4)
- Colorino (1)
- Corvina (4)
- Corvinone (3)
- Dolcetto (1)
- Garnacha Tintorera (Alicante Bouschet) (4)
- Graciano (5)
- Grenache (Garnacha, Cannonau) (23)
- Groppello (2)
- Įvairios raudonos vynuogės (1)
- Karmrahyut (1)
- Lambrusco (9)
- Malbec (7)
- Malvasia Nera (1)
- Marzemino (2)
- Mazuelo (2)
- Merlot (26)
- Montepulciano (3)
- Mourvèdre (Monastrell) (7)
- Nebbiolo (20)
- Negroamaro (3)
- Nerello Mascalese (4)
- Nero di Troia (3)
- Nero d’Avola (4)
- Petite Verdot (3)
- Pinot Meunier (8)
- Pinot Noir (Spätburgunder) (26)
- Porto raudonųjų vynuogių mišinys (4)
- Primitivo (Zinfandel) (14)
- Refosco (1)
- Rondinella (4)
- Sangiovese (10)
- Saperavi (1)
- Schioppettino (1)
- Susumaniello (1)
- Syrah (Shiraz) (26)
- Tannat (2)
- Tempranillo (Tinta Roriz/Aragonez) (20)
- Tibouren (2)
- Touriga Franca (1)
- Touriga Nacional (1)
- Trincadeira (1)
- Aronijos (1)
- Gervuogės (1)
- Granatai (1)
- Juodieji serbentai (1)
- Mėlynės (1)
- Šermukšniai (2)
- Vyšnios (2)
- Daugiau... Mažiau...
- Brandinimo ąžuolinėse statinėse trukmė
- 0 mėn. (123)
- 1-6 mėn. (50)
- 7-12 mėn. (33)
- 13-18 mėn. (20)
- 19-24 mėn. (10)
- 25-30 mėn. (1)
- 31-36 mėn. (3)
- daugiau nei 3 metus (16)
- Vyno gamintojas
- Aecovi (2)
- Agricola San Felice (1)
- Alta Alella (1)
- Anykščių vynas (1)
- Armenia Wine (4)
- Arthur Metz (3)
- Avanzi (1)
- Baron Philippe De Rothschild (1)
- Bisol (6)
- Bodega de Bardos (2)
- Bodegas Altanza (2)
- Bodegas Atalaya (2)
- Bodegas Callia (1)
- Bodegas Care (1)
- Bodegas Castaño (1)
- Bodegas Juan Gil (1)
- Bodegas Miguel Calatayud (1)
- Bodegas Protos (1)
- Bodegas San Valero (16)
- Bodegas Volver (2)
- Borgogno (11)
- Botter (4)
- Brancott Estate (1)
- C&C (1)
- CàMaiol (1)
- Camparnaud (3)
- Cantina Gentili (2)
- Cantina Mesa (8)
- Cantine Paolo Leo (1)
- Casa Paladin (1)
- Casablanca Antares (1)
- Castello Bonomi (6)
- Castelvecchi (4)
- Caves Santa Marta (3)
- Champagne Barons de Rothschild (1)
- Champagne Deutz (2)
- Champagne Taittinger (2)
- Château du Tariquet (1)
- Château de Parenchère (5)
- Citra vini (7)
- Clunia (2)
- Concha y Toro (3)
- Cristo Di Campobello (3)
- Dal Bello (2)
- De Alberto (7)
- De Martino (1)
- De Muller (8)
- Delas Freres (3)
- Domaine de Cigalus (1)
- Domaine de Ménard (2)
- Domaine Horgelus (5)
- Domaine Hubert Brochard (1)
- Donelli (2)
- Donnafugata (5)
- Edvag Group L.L.C. (1)
- Famiglia Cotarella (8)
- Ferrarini (1)
- Franciacorta Muratori (3)
- Freixenet (1)
- G.H.Mumm (1)
- Gaja (1)
- Henri Bourgeois (1)
- Ironstone vineyards (1)
- Jacob's Creek Wines (1)
- Javier Sanz Viticultor (3)
- Jean-Marc Brocard (1)
- Johann Bihn (1)
- José Maria da Fonseca (2)
- Kim Crawford (1)
- Lan (2)
- Lanson (2)
- Les Caves De La Loire (1)
- Leyda (1)
- Lietungė (1)
- Lindemans (2)
- Lorusso Michele (2)
- Louis Jadot (2)
- Louis Latour (1)
- Luis Felipe Edwards (2)
- LZC (2)
- Mare Magnum (1)
- Marqués de Riscal (1)
- Masca del Tacco (7)
- Mascota Vineyards (2)
- Matsu (1)
- Mediciermete (7)
- Moët&Chandon (1)
- Montes (3)
- Moutard (3)
- Neylon Family (2)
- Oddbird (1)
- Paladin (16)
- Palais Constance (1)
- Parusso (7)
- Pascal Jolivet (1)
- Pere Llopart (2)
- Petrussa (4)
- Pfaffl (3)
- Piere Chavin (1)
- Pierre Sparr (4)
- Pietradolce (1)
- Real Companhia Velha (1)
- Rene Barbier (2)
- Rioja Vega (2)
- Ruffino (1)
- Rutini (2)
- San Silvestro (10)
- Sogrape Vinhos (1)
- Teliani Valley (2)
- Teperberg (1)
- Valentin Bianchi (1)
- Vercoope (1)
- Vevaldis (2)
- Villa Crespia (3)
- Villa Mottura (9)
- Vina Edmara (1)
- Viña Tarapacá (1)
- Vinovalie (2)
- Voskevaz Wine Cellar (3)
- Weinkellerei Hohenlohe (3)
- Zardetto (5)
- Daugiau... Mažiau...
- Vyno šalis
- Prancūzija (52)
- Italija (160)
- Ispanija (63)
- Portugalija (9)
- Vokietija (4)
- Čilė (14)
- Argentina (6)
- JAV (4)
- Australija (3)
- Naujoji Zelandija (4)
- Armėnija (8)
- Austrija (3)
- Sakartvelas (Gruzija) (2)
- Lietuva (4)
- Izraelis (1)
- Daugiau... Mažiau...
- Vyno regionas
- Alsace (7)
- Bordeaux (5)
- Bourgogne (2)
- Chablis (2)
- Champagne (12)
- Comté Tolosan (2)
- Côtes de Gascogne (8)
- Côtes du Rhône (3)
- Languedoc-Roussillon (3)
- Loire (2)
- Provence (1)
- Val de Loire (2)
- Abruzzo (7)
- Emilia Romagna (7)
- Friuli-Venezia Giulia (4)
- Lazio (6)
- Lombardia (14)
- Piedmont (29)
- Puglia (Apulia) (20)
- Sardegna (8)
- Sicilia (13)
- Toscana (10)
- Umbria (2)
- Veneto (35)
- Almansa (2)
- Andalucia (2)
- Cariñena (17)
- Castilla y León (6)
- Catalonia (12)
- Murcia (2)
- Ribera del Duero (2)
- Rioja (7)
- Rueda (7)
- Toro (1)
- Valdepeñas (1)
- Valencia (2)
- Douro (4)
- Lisboa (1)
- Vinho Verde (1)
- Mosel (1)
- Württemberg (3)
- Casablanca Valley (1)
- Colchagua Valley (3)
- Curico Valley (1)
- Leyda Valley (2)
- Maipo Valley (2)
- Valle Central (2)
- Mendoza (4)
- San Juan (1)
- California (4)
- South Australia (1)
- Marlborough (4)
- Niederösterreich (2)
- Vienna (1)
- Kakheti (1)
- Lechkhumi (1)
- Aukštaitija (1)
- Daugiau... Mažiau...
- Rekomenduojamas prie
- antienos, žąsies, kalakutienos (28)
- aštraus maisto (11)
- austrių (7)
- baltos mėsos (34)
- daržovių (39)
- desertų (26)
- dešrelių (11)
- ėrienos (28)
- foie gras (2)
- grybų (19)
- gurmaniškų patiekalų (3)
- jautienos (55)
- jūros gėrybių (73)
- kaip aperityvas (66)
- kasdienio maisto (11)
- keptos mėsos (79)
- keptų daržovių (10)
- kietųjų sūrių (76)
- kumpio (6)
- lašišos (19)
- makaronų (34)
- mėsos (57)
- paukštienos (48)
- picos (9)
- prieskoningų patiekalų (29)
- raudonos mėsos (67)
- risotto (18)
- rytų Azijos patiekalų (5)
- ryžių patiekalų (11)
- salotų (39)
- sriubų (3)
- sūrio (66)
- suši (17)
- troškinių (26)
- užkandžių (57)
- vaisių (9)
- vartoti vieną (32)
- vėžiagyvių (35)
- virtos mėsos (8)
- žalios mėsos (2)
- žuvies (91)
- žvėrienos (52)
- Daugiau... Mažiau...
Komentarai