Įspūdingo skonio vynas ypatingos formos butelyje sukurtas Falesco vyninės 30 metų jubiliejaus proga 2008-aisiais. Tellus etiketė sukurta per specialų renginį, vykusį žymiojoje Castel Sant'Angelo tvirtovėje Romoje: menininkų grupė per šio vyno degustaciją užrašė ant drobės gerbėjų įspūdžius.
Falesco siekė sukurti vyną, kuris tiksliausiai atspindėtų Lazio vynuogynų potencialą ir šiam tikslui pasiekti pasirinko Syrah vynuoges. Rūpestis kiekvienu vynmedžiu, derliaus ribojimas ir centrinės Italijos dirvožemis bei klimatas davė šiam vynui visa, kas geriausia – spalva intensyvi, su violetiniais atspindžiais, kvapas sustiprintas šviežių vaisių, vyšnių ir prieskonių natomis, elegantiškai derančiomis su saldumu ir vanile, skonis apgaubiantis, šilkinis, sodrus, su ilgai išliekančiu poskoniu, jaučiami švelnūs taninai.
Nuskintos vynuogės nedelsiant sutraiškomos, tada, prieš prasidedant fermentacijai, 4 arba 5 dienas 18–20 °C temperatūroje vykdoma šaltoji maceracija. Šia technologija išryškinamos geriausios ypatybės – natūrali gaiva ir vaisių kvapas. Vėliau 25–27 °C temperatūroje vyksta fermentacija. Po alkoholinės fermentacijos vynas išpilstomas į statines ir laikomas 5 mėnesius, per kuriuos vyksta pienarūgštė fermentacija.
Šis vynas rekomenduojamas kaip puiki dovana.
Falesco buvo apibūdinta kaip vyninė-meno kūrinys. Tai šeimos verslas, valdomas Riccardo Cotarellos, jo brolio Renzo ir dukters Domingos. Riccardo Cotarella yra, ko gero, garsiausias Italijos vynininkystės konsultantas.
2013 metais Oscar del Vino Falesco vynų autorius Riccardo Cotarella pelnė metų vyndario apdovanojimą.
2016 metais Falesco vyninės valdymas buvo perduotas Riccardo ir Renzo dukterims Domingai, Martai ir Enricai. 2017 m. vyninė pervadinta į Famiglia Cotarella srl.
Vyninės vynai nuo tada suskirstyti į du prekės ženklus: Falesco atspindi šeimos bei vyninės šaknis ir ištakas, Famiglia Cotarella koncentruojasi į nuolatinį tobulumo ieškojimą.
Komentarai