EDDU yra prancūziškas viskis, pagamintas iš grikių. Šiuo metu jis toks vienintelis pasaulyje.
EDDU SILVER BROCÉLIANDE – dvigubo brandinimo grikių viskis iš Prancūzijos. Pirmąjį brandinimo etapą, šis viskis praleidžia ąžuolinėse statinėse, kuriose prieš tai buvo laikomas konjakas. Antrajam etapui, keliauja į iš Brocéliande girioje augusių ąžuolų pagamintas statines. Brocéliande giria yra centrinėje Bretanės dalyje ir joje augusių ąžuolų mediena, šiam viskiui suteikia dar daugiau regiono identiteto.
Neabejojame, jog tai yra vienas įdomesnių produktų, pastaruoju metu atsiradusių ne tik Lietuvoje, tačiau ir visame viskio pasaulyje. Šio viskio gamybai naudojama grikių žaliava, brandinimas ex. konjako statinėse (kas ne mažiau reta viskio pramonėje) ir baigiamasis brandinimo etapas atliktas Bretanės girios ąžuolų statinėse, šiam viskiui suteikia ne vien tik keisto ir reto, tačiau ir vienintelio tokio viskio titulą. Ar reikia dar daugiau argumentų, kad EDDU SILVER BROCÉLIANDE atsirastų Jūsų namų bare?
Bretanės regione esanti Distillerie des Menhirs yra šio gėrimo namai. Dėl savito Bretanės klimato ir dirvožemio, XV amžiuje iš Centrinės Azijos atvežti grikiai čia puikiai prigijo. Jie duodavo geresnį derlių už daugelį kitų grūdinių kultūrų, todėl laikui bėgant grikiai tapo svarbia regioninės virtuvės dalimi.
La Lay šeima, valdanti Distillerie des Menhirs, nusprendė sukurti unikalų produktą, kuris atspindėtų Bretanės identitetą – grikių viskį. EDDU gamyba vyksta labai panašiai į salyklinio viskio. Grikiai yra mirkomi šiltame vandenyje, kad pradėtų dygti. Atsiradus daigams, šis procesas yra sustabdomas juos išdžiovinant. Taip gaunamas grikių salyklas, kuris yra malamas ir maišomas su šiltu vandeniu. Į gautą misą yra dedamos mielės, ko pasekoje prasideda fermentacija. Jai pasibaigus, „broga“ keliauja į atvira liepsna kaitinamus alembic tipo varinius distiliavimo puodus, kuriuose yra distiliuojama du kartus. Gautas apie 70 procentų alkoholio koncentracijos spiritas keliauja į ąžuolo statines brandinimui.
Komentarai