Kvepia prinokusiais raudonais vaisiais su dūmo, odos, medžio natomis, švelnių taninų, gaivios rūgšties, ilgai išliekančio poskonio vynas.
Rekomenduojama pateikti 16-18°C temperatūros, prie įvairios mėsos patiekalų, sūrių ar gerti vieną.
Choapa slėnis, įsikūręs Čilės šiaurėje, yra sauso klimato. Čia vidutinis metinis kritulių kiekis yra mažesnis nei 200mm. Syrah vynuogynai, iš kurių gaminamas Legado Reserva, auga Andų kalnuose, 825 m virš jūros lygio.
„De Martino“ vyndarių iššūkis – sukurti vyną, labiausiai atspindinti vietinį terroir ir parodyti jo įvairovę. Šiam tikslui pasiekti De Martino komandos nariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno darymui. Jų norai ambicingi – įrodyti pasauliui, kad Čilėje gali būti daromas aukščiausios kokybės ir kategorijos vynas.
„De Martino“ vynai turi nemažai europietiško savitumo. Beveik visiems „De Martino“ vynams būdinga gaivi rūgštis yra retai atrandama Naujojo pasaulio vynuose. Būtent šis bruožas, bei neįprastas minerališkumas pakylėja šios vyninės vynus į aukščiausios klasės gastronominių vynų lygą.
„De Martino“ sėkmingai siekia atskleisti kiekvienos vynuogių veislės charakterį svarbiausiuose Čilės slėniuose ir didžiuodamiesi gali vadintis vienais geriausių Carmenere vyno specialistų. 1996 m. šeima užregistravo Carmenere veislę Čilėje ir eksportavo pirmąjį Carmenere vyno butelį iš Čilės!
Komentarai