Rožinis Toskanos vynas, pagamintas iš 95% Sangiovese ir 5% Merlot vynuogių veislių.
Šio vyno gamybai vynuogės skinamos rankomis, tada atskiriamos odelės ir uogos švelniai presuojamos. Misa atvėsinama iki 10°C temperatūros, kad įgautų natūralų dekantavimą, vėliau perpilama į nerūdijančio plieno talpas, kur vyksta fermentacija kontroliuojamoje, ne aukštesnėje kaip 18°C, temperatūroje. Pagamintas vynas saugomas 10°C temperatūroje, kad išsaugotų produkto šviežumą ir skonį.
Šeimos vyninė Cantina Gentili Carlo e Figli SNC nuo 1963 m. gamina kjantį iš šeimos vynuogynuose užaugintų vynuogių.
Vynuogynai išsidėstę Toskanos regione, Četonos kalno papėdėje, 250–350 metrų virš jūros lygio aukštyje. Iš Gentili auginamų vynuogių 80 % sudaro vietinės Sangiovese, Prugnolo Gentile, Colorino, Malvasia del Chianti ir Trebbiano Toscano veislės, o likusios yra Cabernet Sauvignon, Merlot ir Chardonnay.
Komentarai