Šiame Mesa Buio Buio vyne esančios vynuogės kruopščiai skinamos išskirtinai tik rankomis iš vynuogynų, esančių Sulcis apylinkėse. Po 18 dienų malolaktinės fermentacijos, maceracijos su odelėmis, vynas 12 mėn. brandinamas nerudijančio plieno statinėse, o vėliau - dalis vyno Parancūziško ąžuolo ir dalis - betono talpyklose apie 6 mėn. Dar vėliau – 6 mėn. buteliuose, harmoningam subalansuotumui pasiekti.
Turtingas, pilnas, tenkinantis, sultingas, progresyvus, šviežias, įvairiaspalvis, subalansuotas, aromatingas, suapvalintų taninų, subalansuoto kūno su ilgai išliekančiu poskoniu vynas. Pasižymi laukinių uogų, raudonųjų uogų, žolelių, balzamo, rytietiškų prieskonių, kvapniųjų paprikų, skrudintų migdolų riešutų, žemiškais kvapais.
Cantina Mesa - tai moderni Sardinijos vyninė. Jai vadovauja jaunas vyndarys Stefano Cova, kuris sugeba tinkamai įvertinti motinos žemės dosnumą, rūpestingos gamtos turtą, saulę, vėją, dangų, viduržemio jūros dvelksmą ir kitas neįkainojamai svarbias vertybes.
Vyninės pavadinimas "Mesa" sardiniečių kalba reiškia stalą arba pietų stalą.
www.cantinamesa.com
Komentarai