Pradedame nuo dviejų vynų - Langhe Nebbiolo DOC ir Barbera d'Alba DOC, jie sumaišomi. Tuomet maceruojama nuo 35 iki 70 dienų su 46 aromatinėmis žolelėmis (vienos sumaltos, kitos grubiai susmulkintos, kitos trupintos). Nuo labiausiai paplitusių aromatų, tokių kaip vanilė, gvazdikėliai, gencijonai, rabarbarai, iki labiau neįprastų sandalų, kardamono ir kitų... tai paslaptis! Šio aromatinio vyno pagrindinis komponentas yra chininas (Kinija) iš Cinchona medžio žievės, kurio naudojamos dvi skirtingos veislės: Calisaya ir Soccirubra.
„Chinato Borgogno“, prieskoniški ir žoliniai elementai yra ryškesni, prisidedantys prie švelnaus ir kartaus skonio. Gvazdikėlių, muskato, cinamono, kardamono ir karčiai saldaus apelsino natos.
1761 m. Bartolomeo Borgogno įkurta vyninė tituluojama kaip viena iš garsiausių prestižinio Barolo vyno ambasadorių. Ypatingas dėmesys išskirtiniams vynuogynams Lanhe žemėse, tokiems kaip: Liste, Fossati, San Pietro delle Viole, Bricco Bompè, Cannubi, Vigna Scaldapulce, taip pat meilės gamtai, ūkininkavimo principams, vyno gamybai. Vyndarys puikiai reprezentuoja ne tik Nebiolo vynuogių plačią gamą, bet ir Dolcetto, Barbera, Freisa, o taip pat baltųjų, tokių kaip: Timorasso, Riesling Renano veisles. Vynuogės skinamos išskirtinai tik rankomis. Dirvožemis – molingas kalkakmenis, molis, mergelis, smėlis.
Komentarai