Ypatingai intensyvus, kompleksiškas saulėje džiovintų razinų aromatas su kakavos ir karamelės natomis. Tirštas, saldus vynas, kurio skoniui netikėto gaivumo suteikia rūgštingumas. Taninai juntami, tačiau gana švelnūs.
Pateikimo temperatūra 10-12 °C.
Castaño šeima didžiuojasi dovanomis, kurias jai suteikė gamta: turimų vynuogynų dirvožemio kokybe bei vynuogių veisle, laikoma viena vertingiausių pasaulyje – Monastrell. Castaño kuria savo ateitį naujųjų technologijų pagalba, nepamiršdama tradicijų, perimtų iš ankstesnių kartų.
Bodegas Castaño gamina vynus iš vynuogių, išaugintų daugiau kaip 400 hektarų plotą užimančiuose vynuogynuose. Šie vynuogynai plyti 4 skirtingose Denominacion de Origen Yecla (Yecla denominacijos) vietovėse: Las Gruesas, Espinal, Pozuelo ir Arabi, pasižyminčiose didele dirvožemio charakteristikų įvairove bei leidžiančiose geriausiai atskleisti kiekvienos vynuogių veislės savybes.
Castaño vyninė yra aprūpinta ne tik moderniausiomis vyndarystės technologijomis, bet ir aukščiausio lygio specialistais. Nerūdijančio plieno talpos, pneumatiniai presai, rūsys su 2.000 amerikietiško ir prancūziško ąžuolo statinių, vėsaus išpilstymo į butelius įranga… nuolat siekiama tobulybės. Vynuogynų priežiūra, vynuogių atranka, vyno gamyba idealiomis sąlygomis, naudojant optimalų brandinimą ąžuole – tai Castaño filosofija.
Komentarai