Švelnus juodų uogų aromato vynas. Tinka prie jūros gėrybių, rūkytų kumpių, šoninės, tinka kaip aperityvas.
Ochros rudumas ir šiek tiek geltonio. Kvepia duona, juodais cukatais, karamele, vanile, juodų uogų uogiene. Saldžiarūgštis skonis. Juntamas iriso, „Karvutės“ poskonis.
Rekomenduojama pateikti 11-12 °C temperatūros, prie tvirtesnių jūros gėrybių ar parūkytos šoninės, vytinto kumpio. Taip pat galima gerti vieną. Atkimšus butelį jį galima laikyti net iki trijų mėnesių.
Įvairios ligos užpuolę Madeiros salą 19 a. pradžioje beveik išnaikino vynuogynus, o vietoj jų buvo nuspręsta pasodinti grūdines kultūras, bet ne vynuogynus. Dabar Madeiroje išlikę tik 8 vyno gamintojai, kurie savo produkciją gali oficialiai eksportuoti į užsienį. Deja, bet Madeiros vynas tapo nykstančiu vynu, nors ir pasižymi labai puikiomis savybėmis. Pirma Madeira yra ilgaamžis vynas, kuris yra tinkamas ilgam išlaikymui. Antra, jis dera su maistu, o jo saldumas gerai derinasi su rūgštimi.
Komentarai