Užsakius iki 14 val., pristatymas visoje Lietuvoje - sekančią darbo dieną arba šeštadienį. + 370 686 25652, mail@vynoguru.lt. Vilniuje galimas skubus pristatymas.

Aecovi ALEXANDRO SHERRY AMONTILLADO Jerez DO


NV / 750 ml
Rūšinis vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda
Baltas vynas / Pastiprintas / Sausas / Sunkus
Vynuogės: Palomino
Brandintas ąžuolo statinėse: 3 metus
Alkoholio kiekis: 17% tūrio
Kamštis: natūralus
Gamintojas: Aecovi / Ispanija / Regionas: Andalucia / Vietovė: Jerez de la Frontera

Būsena: Laikinai prekės nebeturime.

8,90 €
Spalva: skaidri gintarinė
Kvapas: kompleksiškas ir intensyvus su riešutų ir ąžuolo natomis
Skonis: kompleksiškas ir puikios struktūros su migdolų ir ąžuolo užuominomis, ilgai išliekantis poskonis
Rekomenduojama prie: baltos mėsos, grybų, kietųjų sūrių, žuvies

Cheresas iš pradžių brandinamas biologiškai, o paskui oksidacinio brandinimo būdutradicine "criaderas y solera" brandinimo statinėse sistema.


Rekomenduojama pateikti 16-18 °C.


Vakarų Andalūzijos arba Gvadalkiviro žemupio vynai ir ypač Chereso vynai gaminami taip, kad visos detalės, visos smulkmenos yra suderintos ir jų griežtai paisoma tam, kad būtų pagamintas puikus vynas. Iš čia kyla šių vynų didybė. Dirvožemis, vynuogių veislės, gamybos būdas, net nuo jūros pučiantis vėjas... visa tai svarbu, nieko nepaliekama atsitiktinumui.


Tarp Chereso, Montilla-Moriles ir Huelvos grafystės vynų galima aptikti pasaulinių vyno grandų. Bet kuriuo atveju Cheresai - tai vieni išraiškingiausių Ispanijos vynų.
Chereso vynai skirstomi į keletą rūšių:
Finos ir Manzanillas – tai vynai gaunami biologinio brandinimo būdu.
Amontillados – tai vynai iš pradžių brandinami biologiškai, o paskui oksidacinio brandinimo būdu.
Olorosos ir Palos Cortados – tai vynai gaunami oksidacinio brandinimo būdu.
Pedro Ximenez – tai saldus vynas, gaunamas oksidacinio brandinimo būdu.


Chereso vynams neturi įtakos atskirų metų vynuogių derliaus skirtumai ir todėl metai nenurodomi ant butelio. Jei ant etiketės retkarčiais nurodomi metai, tai jie reiškia bodegos įkūrimo datą arba naujos solerų sistemos pradžią. Ši nepriklausomybė nuo atskirų metų derliaus atsiranda todėl, kad naudojama solerų sistema. Naudojant šį metodą kiekvienų naujų metų vynas yra vis didėjančia proporcija maišomas su ankstesnių metų vynais, pradedant soleros įkūrimo metų vynu ir baigiant paskutiniųjų metų vynu. Solera – tai keliais aukštais organizuotas statinių rinkinys. Dažnai skirtingų aukštų statinės yra laikomos viena ant kitos suguldytos eilėmis, kiek yra aukštų, tiek eilių guldoma viena ant kitos, bet tai nėra būtina. Metodo esmė yra tokia: iš žemiausio aukšto statinių, kuriose laikomas seniausas vynas, (jos taip pat vadinamos soleromis, o be to kartais solera vadinama ir pati bodega) į butelius supilstomas santykinai nedidelis vyno kiekis, jos niekada neištuštinamos iki galo. Tada išpilstytas į butelius vyno kiekis iš žemiausio aukšto statinių atstatomas perpilant į jas vyną, esantį sekančio aukšto statinėse, ir taip procedūra tęsiama iki paskutinio aukšto. Paskutinio aukšto statinės papildomos iš statinių, kuriose laikomas „sobretablas“.
Dažniausiai naudojamos trijų ar keturių aukštų soleros. Vynas, paimtas iš aukštesnio aukšto statinės, niekada neperpilamas į vieną žemesnio aukšto statinę, tačiau padalinamas tarp keleto statinių, taip pasiekiamas didesnis vyno homogeniškumas.




www.aecovi-jerez.com

Parašykite atsiliepimą apie šią prekę

Jūs žiūrite: Aecovi ALEXANDRO SHERRY AMONTILLADO Jerez DO

Prašome įvertinti šią prekę *

  1 žvaigždutė 2 žvaigždutės 3 žvaigždutės 4 žvaigždutės 5 žvaigždutės

Komentarai

  Kraunama...