Baltas sausas Pietų Afrikos vynas iš Robertsono slėnio. Šviesios šiaudų geltonumo spalvos, labai aromatingas. Tinkamas vartoti kaip aperityvas, dera prie aštrių Azijos tipo patiekalų, jūros gėrybių, rūkytos lašišos, keptos vištienos ir kiaulienos.
Chenin Blanc vynmedžiai auginami giliame vėsiame dirvožemyje, kuris gausus kalkėmis, o per metus gauna tik 280 mm kritulių. Vynuogės renkamos labai anksti ryte nuo paskutiniosios vasario mėnesio savaitės iki kovo vidurio. Vynuogynai susodinti upių krantuose, kryptimi nuo Šiaurės į Pietus, kad gautų jūros brizo. Lengvas jūros vėjas atvėsina vaisius, prailgina nokimo laiką ir sukuria koncentruotą vynuogių skonį. Vynas gaminamas taip, kad būtų išsaugoti natūralūs vynuogių skoniai. Fermentavimas vyksta lėtai kontroliuojamoje 13 ºC temperatūroje nerūdijančio plieno statinėse 18 dienų.
Rekomenduojama pateikimo temperatūra: 8-10 ºC.
Komentarai