Ar žinote, kas yra tradiciniai džino prieskoniai, suteikiantys šiam spiritiniam gėrimui jo išraišką? Kadagio uogos, kalendrų sėklos, cinamonas, kardamono ankštys, lauro lapai, aromatiniai pipirai, rozmarinai. Visa tai rasite šiame aluje. Tonic dalį aluje kuria citrinų ir apelsinų žievelės bei šių vaisių užuominų turintys Azacca ir Ahtanum apyniai.
Šis alus – vienos iš beprotiškiausių idėjų realizacija. Jį sukūrėme kartu su Vilniaus baru Distilerija, ieškodami dar nepramintų takų. Tiesiog mums pasirodė, jog IPA stiliaus alus turėtų derėti su populiariu gintonic kokteiliu. Toliau reikėjo tik rasti raktą, kaip sujungti šias skirtingas stichijas viename gėrime.
Rezultatas – IPA stiliaus alus su rimta kadagio parama ir lengvu prieskonių brizu viršutinėse natose.
Sudėtis: Pale ale, Carapils salyklai; Azacca, Ahtanum apyniai; kadagio uogos, citrinų ir apelsinų žievelės, kalendrų sėklos, cinamonas, kardamonas, laurų lapai, aromatiniai pipirai, rozmarinas; Wyeast 1056 mielės; vanduo.
“Sakiškių alus” - geriausiai alaus vartotojų vertinamas Lietuvos bravoras populiariausiose pasaulio platformose Untappd ir RateBeer.
“Sakiškių alus” yra Vilniaus apylinkėse įsikūręs mikrobravoras, gimęs iš namų aludarystės idėjos. Mintis buvo paprasta – alus, kuriame persipina modernios technologijos, netikėti ingredientai, netradicinė išraiška ir rankų darbas, išvirtas bravore, kuris pastatytas asmeninėje žemėje rankomis. Savomis rankomis. Sumanymas kurti ekscentrišką alų ir su juo supažindinti žmones kilo namų aludario Lino Zakarevičiaus galvoje. Sakiškių alaus darykla – 80 kvadratinių metrų ploto, dviejų aukštų karkasinis namas. Kaip daryklai – nedidelis, tačiau sava paskirtimi – labai svarbus. Tai namas, pastatytas svajonei. Namas alui. Vieta, kurioje nuo grūdo iki stiklo ir statinės, Lino suprojektuota ir Lietuvoje pagaminta alaus virimo įranga, materializuojama aludario mintis. Taip gimė į Jūsų taurę tekantis “Sakiškių alus”.
Sakiškių alaus gamintojai tiki, kad alus nebūtinai privalo būti gelsvas gazuotas neįkyrus gėrimas. Jie nepataikauja masiniam skoniui. Noras nustebinti yra aukščiau visko. Pasirinkdami Sakiškių alų Jūs pasirenkate atrasti. Naują derinį su maistu? Naują derinį su nuotaika ar oru už lango? Visi netikėtumai malonūs.
Sakiškių alus – ne rūšis ir ne pavadinimas. Kaip tikri namų aludariai jie verda alų pagal stiliaus rėmus, tačiau kiekvieną kartą vis eksperimentuodami skirtingomis žaliavomis ir gamybiniais rėžimais. Alaus gamybai tiesiog naudojama tai, kas yra sandėlyje, taigi alus įtakojamas žaliavų sezoniškumo ir derliaus.
Sakiškių alus nefiltruojamas ir nepasterizuojamas. Sunkiai dirbant, kad sukurti išraiškingus produktus nėra prasmės šiais techniniais procesais skurdinti alaus skoninių savybių. Tam, jog būtų užtikrintas ilgas produktų galiojimo terminas, naudojamos tik geriausios žaliavos, ypatingi juodo stiklo buteliai ir ideali įrengimų švara.
www.sakiskiualus.lt
www.facebook.com/SakiskiuAlus
Į kainą įtrauktas 0,10 € taros užstatas.
Komentarai