Maišyto viskio perliukas iš Japonijos. Šiai dienai jau yra įvertintas daugybe apdovanojimų įvairiose tarptautinėse parodose bei yra populiariausias Japoniškas viskis daugelyje Europos šalių, tame tarpe ir Lietuvoje.
Šio viskio gamyboje brandintas salyklinis viskis maišomas su grūdiniu viskiu, o sukupažavus dar kartą, papildomai brandinamas ąžuolo statinėse (procesas žinomas kaip „santuoka“), kad būtų sukurtas visiškai skirtingų viskių harmoniningas skonis. Į butelius "From the Barrel" viskis išpilstomas tiesiai iš statinių ir išlaiko analogišką pradinio maišyto viskio alkoholio stiprumą. Būdamas 51.4% alkoholio stiprumo, šis viskis pasižymi solidžiu ir giliu skoniu bei skleidžia turtingą aromatą.
Nikka įkūrėjas Masataka Taketsuru augo šeimoje, kuri turėjo nuosavą ryžių degtinės - sakės daryklą, gyvuojančią iki šių dienų. Mastaka studijavo chemiją, ketindamas perimti šeimos verslą. Tačiau, po ilgos kelionės Škotijoje, jauno vyro vaizduotę užvaldė škotiškas viskis, kuriam jis nutarė paskirti savo gyvenimą. Įstojęs į Glasgow universitetą, Mastaka tapo pirmuoju japonu, studijuojančiu viskio gamybos meną. 1920m. Mastaka iš Škotijos į Japoniją parsivežė ne tik žinių bagažą ir aistrą viskiui, bet ir škotę žmoną Jessie Roberta (Rita), kuri buvo stipri jo palaikytoja bei palydovė.
Masataka - Japonijos viskio tėvas, įkūrė Nikka viskio daryklą 1934m. ir pastatė pirmąją varyklą Yoichi mieste, Hokkaido saloje. Mastaka visuomet buvo griežtas viskio kokybės šalininkas ir niekada neaukojo šio gėrimo kokybės vardan efektyvumo.
2015 International Spirits Challenge konkurse Nikka darykla laimėjo Distiller of the Year apdovanojimą.
Parašykite atsiliepimą apie šią prekę
Pirkėjų vertinimai
- Alex (2023-12-17)
-
- Raimonda (2022-10-16)
-
- Saulius (2022-01-18)
-
- Dainius (2021-05-22)
-
- R (2020-08-08)
-
- Gera (2020-08-07)
-
- Rita (2020-08-07)
-
- Vaidas (2020-07-08)
-
- Teresė (2020-04-18)
-
- Judita (2020-02-03)
-
- Vilius (2019-12-21)
-
- Vytautas (2017-04-16)
-
Komentarai