Sudėtingas, bet ir puikiai subalansuotas, durpinio dūmų skonio 12 metų salyklinis viskis atspindi esminius Bowmore pagrindus. Šis viskis yra gavęs daugelio kritikų pripažinimą. Vienas paskutiniųjų - puikus viskio tyrinėtojas Michael Jackson paskelbė, kad tai "nepaprastai ilgai išliekančio ir sudėtingo skonio viskis".
Bowmore viskio darykla įkurta 1779 m., yra viena iš Škotijos seniausių bei pirmoji įrašuose užfiksuota varykla Islay saloje. Islay skonis yra žinomas dėl savo durpinio dūmų skonio, ir Bowmore viskis yra ne išimtis. Bowmore - tai atidžiai durpėmis kūrenamose krosnyse išrūkytas salyklinis viskis, išlaikant prieš daugiau nei 200 metų protėvių sukurtą metodą.
Galima vartoti gryną arba su ledu, arba praskiedžiant nedideliu kiekiu vandens.
Komentarai