Velarino, arba uždanga, buvo naudojama nuo senovės Romos. Kiekvienas teatras turi ją ir jo funkcija yra gerai žinoma: atskirti sceną nuo salės, taigi nuo auditorijos. Bet spektaklis prasideda tik pakėlus uždangą. Laukimas, kuris išauga per tas keletą minučių, kai galima pasigrožėti aksomu ir ornamentais, yra labai svarbus prieš prasidedant veiksmui, kuri prasidės pakėlus uždangą. Tai pat pasakytina ir atidarius raudonojo vyno butelį: jis laikomas rankoje, atidžiai stebimas ir pagaliau atidaromas. Dabar uždanga atverta ir galima paragauti harmoningo ir švelnaus raudonojo „Velarino“ vyno skonio.
Vynuogės skinamos rankomis trečią rugsėjo dekadą. Misa ilgą laiką laikoma su odelėmis, siekiant išgauti taninus ir skonius, būdingus rūšiniam vynui. Po presavimo vynas brandinamas 25–50 litrų talpose 8–10 mėnesių. 20% vyno 4-5 mėnesiu brandinamas ąžuolo statinėse.
www.botter.it
Komentarai