Torres 15 sukurtas Miguel Torres Carbo atminimui pagerbti. Jis, dar būdamas visai jaunas, tačiau ryžtingas ir darbštus žmogus, itin sudėtingais laikais atstatė 1939 m. subombarduotą vyninę.
Brendis Torres 15 sujungia visų Torres šeimos kartų indėlį į distiliavimo meną. Brendis metų metus brandinamas ąžuolo statinėse, kol įgauna auksinę spalvą, sodrius, švelnius ir išraiškingus aromatus bei išskirtinį skonį.
Vynuogės: Xarel•lo, Macabeo ir Parellada
Gamyba: pagamintas dvigubos distiliacijos būdu.
Brandinimas: brandinamas solera metodu prancūziško ąžuolo statinėse. Seniausias distiliatas brandinamas 15 metų.
Savybės: tamsaus gintaro spalva su aukso atspalviais.
Aromatai sodrūs ir elegantiški. Vyrauja skrudintos duonos, dūmų natos, persipinančios su kedro, vanilės, cinamono, džiovintų vaisių ir riešutų aromatais.
Skonis labai kompleksiškas, sodrus, tirštas su jaučiamais švelniais taninais. Poskonyje išryškėja skrudinto ąžuolo užuominos. Švelniame ir lengvame skonyje atsiskleidžia skrudintos duonos, vanilės bei cinamono natos.
Gamintojas: "Miguel Torres" , Ispanija
Torres šeima brendžius pradėjo gaminti 1928 metais.
Torres šeima pirmuosius savo vynuogynus Ispanijos Penedes regione pradėjo auginti dar XVII amžiuje.
Jau 1870 metais jų vynai buvo pasiekę Europos bei Amerikos rinkas, buvo pardavinėjami Kuboje bei Meksikoje. Būtent tada oficialiai buvo įkurta kompanija „Torres" ir vyno gaminimo paslaptys, kaip akylai saugomas palikimas bei šeimos tradicija, pradėtos perduoti iš kartos į kartą. Šiandien kompanijai vadovauja jau penktosios kartos atstovai.
Komentarai