Vynas gaminamas iš Corvina, Rondinella ir Merlot vynuogių, kurių dalis derliaus uogų 30 dienų yra vytinamos vėdinamoje patalpoje. Vynas 6 mėnesius brandinamas ąžuolo statinėse.
Šis vynas puikiai dera su ryškesnio skonio užkandžiais, baltos ar raudonos mėsos patiekalais, taipogi intensyvesnio skonio sūriais.
Patiekimo temperatūra 16–18 °C.
„Tommasi“ vyno ūkis, plačiai pasaulyje žinomas Valpolicella Classica DOC vyno gamintojas, išsidėstęs pačiame Valpoličelos zonos širdyje, nedideliame miestelyje Pedemonte, Veronos šiaurės rytuose, Lessini kalnų papėdėje, netolies Gardos ežero. Įkurtą 1902 metais „Tommasi Viticoltori“ vyninę valdo jau 4-oji Tommasi šeimos karta, su kuria prasidėjo jų ambicingas investicinis projektas, skirtas įgyti žemes geriausiuose Italijos vynų regionuose. Šiuo metu, greta istorinių vynų iš Valpolicella Classica regiono, „Tommasi“ asortimente puikuojasi vynai iš Maremos Toskanoje, pagaminti vyninėje „Poggio al Tufo“,prosecco vynai gaminami „Filodora Estate“ vyninėje Trevize, taip pat vynai iš Mandurijos Apulijoje, gaminami „Masseria Surani“ vyno ūkyje, iš Oltrepo Pavese zonos Lombardijoje – vyninė „Tenuta Caseo“ ir galiausiai, vynai gaminami 2015 metais įsigytoje vyninė „Casisano“, kuri įsikūrusi Montalčino apylinkėse, Toskanoje. Visus šiuos ūkius vienija itin aukšti kokybės standartai ir esminis Tommasi šeimos siekis, kad vynai išsiskirtų aiškiu identitetu, atspindinčiu savitą kiekvieno regiono geografiją ir dirvožemį, ant kurio auga vynmedžiai.
Komentarai