Tiems kurie vertina turtingus dūminius – durpinius viskius. The Peat Monster sujungia sodrius dūminius viskius, padarytus Škotijos Islay saloje (žinomi Caol Ila ir Laphroaig) su dūminio-durpinio aromato viskiais iš Mull salos, bei švelniai „parūkytais“ Speyside (tikėtina Ardmore) viskiais. Rezultatas – gerai subalansuotas „durpinis“ salyklinis viskis.
Compass Box nedidelė nepriklausoma įmonė, kurią 2000 metais įkūrė viskio entuziastas John Glaser. Iki Compass Box veiklos pradžios jis dirbo vienoje didžiausioje pasaulinėje alkoholio įmonėje ir buvo atsakingas už škotiško viskio Johnnie Walker pasaulinę rinkodarą. Dirbdamas tarptautinį pripažinimą pelniusioje įmonėje John sukaupė patirties, todėl ėmėsi savo pomėgiui artimos viskio maišymo veiklos.
Šiuo metu Compass Box užsiima škotiško viskio kūrimu, maišymu ir išpilstymu. Įmonės produkcija yra gaminama nedidelėmis partijomis, todėl įmonė dažnai minima kaip boutique whisky company, o viskiai vadinami pakankamai retais. Dažniausia šios įmonės viskius galima surasti tik specializuotų krautuvėlių ar viskio entuziastų namų lentynose.
John Glaser nėra naujokas viskio vandenyse. Ilgametės asmeninės pažintys su viskio gamintojais, leido jam sudaryti sutartis su patikimais škotiško viskio tiekėjais: Caol Ila, Laphroaig, Clynelish, Glen Elgin, Linkwood, Teaninich, Cameronbridge ir kitais. Būtent šių gamintojų viskiai yra pagrindinė žaliava, kuri naudojama Compass Box viskiuose.
Ne mažiau įspūdingi ir butelių apipavidalinimai, kurie dažnai nugali viskio dizaino konkursuose. Visas Compass Box kompanijos viskis niekada nėra filtruojamas šaltąja filtracija, spalva niekuomet nekoreguojama karamele, o viskio brandinimui naudojamos tik aukščiausius kokybės reikalavimus atitinkančios statinės. Patirties ir aukštų reikalavimų rezultatas – Compass Box viskiai visuomet pasižymi sodresniu aromatu ir skoniu dėl kurių susilaukia aukščiausių viskio ekspertų įvertinimų.
Komentarai