Užsakius iki 14 val., pristatymas visoje Lietuvoje - sekančią darbo dieną arba šeštadienį. + 370 686 25652, mail@vynoguru.lt

DUCS DE GASCOGNE Bloc de Foie gras ančių kepenėlės IGP Sud-Ouest Gascogne

65 g.

Užtepėlės

Sudėtis: Ančių kepenėlės

Gamintojas: Ducs de Gascogne / Prancūzija / Gascogne



Būsena: Turime

6,30 €
Rekomenduojama su: putojančiu vynu, saldžiu vynu

Foie gras de Canard (riebiosios kepenys) – produktas, pagamintas iš anties kepenų. Paukščiai auginami specialiu būdu, tam tikru periodu taikant priverstinį penėjimą. Foie gras yra vienas iš populiariausių ir žinomiausių prancūzų virtuvės delikatesų. Tai labai turtingo, sviestinio ir delikataus skonio produktas. Manoma, kad šiuo patiekalu mėgavosi jau senovės egiptiečiai (2500 pr.Kr.), nupenėdavę paukščius priverstiniu būdu. Patiekalas buvo žinomas ir Senovės Graikijoje, veliau Romos imperijoje. Prancūzijoje, kur foie gras ypač populiarus, žąsis išpopuliarino žydų emigrantai, auginę žąsis kaip alternatyvą kiaulienai. Prancūzų kulinarinėse knygose apie žąsų kepenis rašoma jau XVI a.


Ančių kepenėlės “bloc” – apdorotos smulkintos kepenėlės; paruoštos su vandeniu ir prieskoniais, bet kepenėlių yra ne mažiau kaip 90 proc. Jų puri tekstūra ypač tinkama tepti, naudojama kepiniams; Prieš pateikiant kepenėles būtina atšaldyti šaldytuve (apie 6 val.). Pateikti siūloma su mangų, figų, svogūnų ir kt. džemais ir balta duona. Prie foie gras ypač tinka saldūs vynai, šampanas, armanjakas.


www.ducsdegascogne.com

Parašykite atsiliepimą apie šią prekę

Jūs žiūrite: DUCS DE GASCOGNE Bloc de Foie gras ančių kepenėlės IGP Sud-Ouest Gascogne

Prašome įvertinti šią prekę *

  1 žvaigždutė 2 žvaigždutės 3 žvaigždutės 4 žvaigždutės 5 žvaigždutės

Komentarai

  Kraunama...