Sicilia
Sicilia (Sicilija) yra vienas iš seniausių Europos vynuogininkystės regionų. Jos tradicinės vynininkystės vietovės išsidėsčiusios Vakarų Sicilijoje arba Etnos ugnikalnio apylinkėse. Tačiau visoje saloje atidaryta ir daug naujų vyninių, kurios gali pasiūlyti tikrai malonių staigmenų.
Derlingas Sicilijos dirvožemis, ilgos ir saulėtos vasaros, drėgnas, bet be lietaus klimatas užtikrina derliaus stabilumą ir lemia vyno ir kitų gėrimų žinomumą toli už jos krantų.
Sicilija yra didžiausią vynuogynų plotą turintis Italijos regionas ir pagal vyno gamybos apimtį dėl pirmos vietos nuolat konkuruoja su Apulija. Sicilija pasižymi desertiniais vynais, pavyzdžiui, pasaulyje ypač garsiu Marsalos vynu. Nors apie 90 % DOC gamybos sudaro desertiniai vynai, labai vertinami ir kai kurie Sicilijos raudonieji bei baltieji vynai.
-
Alberto Aiello Graci Etna Rosso Nerello Mascalese DOC
Pasižymi braškių, raudonųjų apelsinų, sunokusių vyšnių, baltųjų pipirų, saldžių prieskonių, paprikos, skrudintų lazdynų riešutų kvapais.
Sužinoti daugiau28,00 €Nebeturime
-
CRISTO DI CAMPOBELLO C'D'C Bianco Terre Siciliane IGT
Vynas pasižymi baltojo meliono, citrusinių... Sužinoti daugiau
13,00 €Nebeturime
-
Cristo di Campobello C'D'C Rosso Terre Siciliane IGT
Vynas pasižymi sunokusių vaisių, raudonųjų uogų, šilkmedžio, vanilės, kakavos, riešutų kvapais.
13,00 €Nebeturime
-
Alberto Graci Etna Rosso Arcuria DOC
Vynas gilus, šilkinio švelnumo, labiau pikantiškas nei saldus, su mineralų prisodrintais raudonaisiais ir mėlynaisiais vaisiais, taip pat balzaminėmis žolelėmis, kurios suskamba pabaigoje.
Sužinoti daugiau28,00 €Nebeturime