Jūsų krepšelis tuščias.
Spalva: tamsaus rubino, rusva
Kvapas: intensyvus vyšnių ir prinokusių vaisių, balzaminės cinamono ir prieskonių natos
Skonis: švelnus vaisinis, subalansuotas, su minkštais taninais ir ilgai išliekančiu poskoniu
Rekomenduojama patiekimo temperatūra: 18-20 °C.
Rekomenduojama prie: keptos mėsos, kietųjų sūrių, žvėrienos
Rekomenduojama dekantuoti: 1 val.
Rekomenduojama laikyti butelyje: 4-10 metųKlasikinis Amarone iš Fumane (Verona) kalvose klasikinėje Valpolicella srityje augančių vynuogynų.
70% Corvina su Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara vynuogių veislės maždaug 3 mėnesius džiovinamos kol jų drėgmė sumažėja apie 30%. Iš 100 kg vynuogių išspaudžiama tik apie 40 litrų sulčių.
Vynas 24 mėnesius brandinamas 20, 30 ir 50 hl Slavonijos ąžuolo statinėse. Po to vynas 6 mėnesius bręsta butelyje.
Vyno bendrasis rūgštingumas, 5,5-6 g/l, grynasis sausas ekstraktas 31-33 g/l.
www.santasofia.com
Komentarai