Sudėtis: apelsinų žievelės, gvazdikėliai, kardamonai, cinamonas.
Tiesiog suberkite prieskonius į vyną ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Vieno pakelio prieskonių užtenka dviems buteliams karšto vyno.
Arba karštą vyną galima pasidaryti pagal šį receptą:
Papildomai reikės:
3/4 - stiklinės vandens.
3/4 - stiklinės cukraus.
1 apelsino.
1. Puode maišydami pakaitinkite vandenį ir cukrų.
2. Prieskonius sudėkite į puodą.
3. Apelsiną perpjaukite riekėmis ir įmeskite į kaitinamą puodą.
4. Kartais pamaišydami kaitinkite puodo turinį apie ~ 15 min. kol skystis taps klampesniu.
5. Supilkite vyną (du butelius po 750 ml) ir pakaitinkite jį (bet neužvirkite !) uždengus puodo dangtį.
6. Įkaitus vynui nukelkite puodą, nukoškite arba išimkite tirščius ir išpilstykite gėrimą.
Karštą vyną rekomenduojama pilstyti į karštame vandenyje pašildytus stiklinius puodelius, nes šaltas stiklas, pilant karštą vyną gali trūkti.
Komentarai