„Pere Ventura“ vyno ūkis yra įsikūręs Sant Sadurní d'Anoia mieste, Penedes regione. Būtent čia 1872 metais, prižiūrint Pere Venturos proseneliui Manuel Montserrat Fontthe, buvo pagamintas pirmasis cava butelis. 1992 metais Pere Ventura įkurė savo vyno ūkį, kuris netrukus tampo žinomas kaip išskirtinės kokybės cava gamintojas. Ant kiekvieno butelio pavaizduota ranka yra begalinio atsidavimo savo darbui ir neabejotinos kokybės garantijos simbolis. Tokiu būdu parodoma, kad Pere Ventura – kompanijos įkūrėjas ir vienintelis savininkas laiduoja už savo produkto kokybę.
Vynas yra žalsvai gelsvos spalvos su auksiniais atspindžiais, kvapuose vyrauja citrusų, žaliųjų obuolių ir prinokusių baltųjų vaisių natos. Tai tvirtos struktūros vaisiškas vynas su brandos tonais. Ši cava gaminama tradiciniu antrinės fermentacijos metodu brandinant buteliuose 14 mėnesių.
Cava gaminama iš 35% Xarel·lo, 35% Macabeo ir 30% Parellada vynuogių.
Komentarai